reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Pkowalska mam wizytę ok 12 (nie pamiętam dokładnie) ;)

Paulina Oscillococcinum to "lek" homeopatyczny. Równie dobrze możesz zjeść łyżke cukru. Ja w te cuda nie wierzę. Też dopiero wyszłam z przeziębienia - syrop z cebuli, cytryny i miodu, do nosa woda morska i siedzenie w domu pomogły ;) a w przychodni tylko gorszych chorób można się nabawić. Chyba, że bardzo kaszlesz, to wiadomo, lekarz powinien osłuchać.

Co do przeczuć, to ja obstawiam dziewczynkę i tak lekarz przypuszczał na prenatalnym usg. Zobaczymy, czy połówkowe to potwierdzi. Mamy już synka, wiadomo, dziewczynkę też bym chciała jak chyba większość kobiet, ale z drugiego chłopaka tez się ucieszę ;) jakos mnie ta płeć nie stresuje, gorzej wybór imienia, bo to jednak dziecko ustawia na całe życie. Nie chciałabym zbyt rzadkiego ani tez zbyt popularnego. a na dodatek ma nam się podobać i mieć świętego patrona, bo takich wymyślonych imion nie bierzemy pod uwagę.

reklama
W pierwszej ciąży chciałam syna. Teraz mi obojętne ale imię bardziej mi podchodzi dla dziewczynki ;) mój mówi że będzie chłopak a imiona proponuje damskie. Zobaczymy.
Polowkowe mam umówione na 14.01. Wtedy się dowiem. Jakoś tak milej myśleć o swoim dziecku jak o kimś konkretnym a nie gdybać . Wole wiedzieć, mówić do brzucha po imieniu i już się przyzwycZajac do tego kto to z nami będzie. Nie moge sie doczekać :)

Kulkaa ja przez jakoś 8m celowałam w dziewczynkę i było przed owu. Potem miałam symulację i było właśnie w różne dni bo miałam dość. Wtedy się udało.
mój mąż mówi to samo że nie ma co w teorie wierzyć itp. Cóż się okaże ;)
Mój pierwszy syn miał być dziewczynką według kalendarza chińskiego ;) Teraz wychodzi chłopiec
Ja dla dziewczynki imię mam od kilku lat...

Ja w ogóle nie mam pojęcia kiedy zaszłam w ciąże :) u nas było ciekawie bo nie miałam owulacji i brałam od roku leki co 2 mies . Kiedy planowałam to guzik wyszło a zaszłam w ciąże bez leków kiedy sie nie spodziewałam . Test ciążowy Zrobilam w 7 tc i miałam
Piękna minę . Żeby tego było mało to tyle juz tych testów zrobiłam ze byłam pewna wyników .
Zrobiłam i rzuciłam w kat :) jak wróciłam to myślałam ze mi sie przewidziało :)

Paulina ja nakładam dwie cienkie warstwy żelu bezbarwnego na tylko zmatowiony paznokieć. Trzyma mi się fanie.
A przynajmniej paznokcie mi się nie łamią. Masz racje też co do godziny, ale czekam aż mój wróci z pracy, wykąpie się zjemy obiad może zdąży się zdrzemnąć i jedziemy. Jak bym szła bez niego to już bym była po ;p.

Ciesze się, że wy też macie jakieś tam oczekiwania... Ja nie wiem co sobie do tej głowy wbiłam, ale to już ładnych 8 lat temu.., że będę miała pierwszą córeczkę i od tamtej pory znam jej imię. Na prawdę przeżywam teraz wielki stres, że doktor powie, że widzi siusiaka bo to nie tak, że nie chcę synka. Boję się tego szoku i rozczarowania. I zepsucia mojej wizji ;p.
U mnie w domu same baby, ja i moje dwie siostry + babcia i mama, kiedyś bardzo chciałam taki stereotypowy model rodziny.. pierwszy chłopiec, a później dziewczynka.. A teraz? Nawet imiona dla chłopców mi się nie podobają i żadne nie brzmi jak imię mojego syna ;(((

Ja wiedzialam dokladnie kiedy mam owulacje. Stosowalam testy. I na wszelki wypadek przytulalismy sie kazdego dnia :-D. A o ciazy wiedzialam juz e 4 tygodniu (czyli 3+) bo bralam progesteron.
Mnie dzis sumienie gryzie bo pizze zjadlam a wieczorem ide na jarmark wiec pewnie tez cos na szybko zjem...

reklama
Do góry