reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Pkowalska mam wizytę ok 12 (nie pamiętam dokładnie) ;)

Paulina Oscillococcinum to "lek" homeopatyczny. Równie dobrze możesz zjeść łyżke cukru. Ja w te cuda nie wierzę. Też dopiero wyszłam z przeziębienia - syrop z cebuli, cytryny i miodu, do nosa woda morska i siedzenie w domu pomogły ;) a w przychodni tylko gorszych chorób można się nabawić. Chyba, że bardzo kaszlesz, to wiadomo, lekarz powinien osłuchać.

Co do przeczuć, to ja obstawiam dziewczynkę i tak lekarz przypuszczał na prenatalnym usg. Zobaczymy, czy połówkowe to potwierdzi. Mamy już synka, wiadomo, dziewczynkę też bym chciała jak chyba większość kobiet, ale z drugiego chłopaka tez się ucieszę ;) jakos mnie ta płeć nie stresuje, gorzej wybór imienia, bo to jednak dziecko ustawia na całe życie. Nie chciałabym zbyt rzadkiego ani tez zbyt popularnego. a na dodatek ma nam się podobać i mieć świętego patrona, bo takich wymyślonych imion nie bierzemy pod uwagę.

reklama
W pierwszej ciąży chciałam syna. Teraz mi obojętne ale imię bardziej mi podchodzi dla dziewczynki ;) mój mówi że będzie chłopak a imiona proponuje damskie. Zobaczymy.
Polowkowe mam umówione na 14.01. Wtedy się dowiem. Jakoś tak milej myśleć o swoim dziecku jak o kimś konkretnym a nie gdybać . Wole wiedzieć, mówić do brzucha po imieniu i już się przyzwycZajac do tego kto to z nami będzie. Nie moge sie doczekać :)

Kulkaa ja przez jakoś 8m celowałam w dziewczynkę i było przed owu. Potem miałam symulację i było właśnie w różne dni bo miałam dość. Wtedy się udało.
mój mąż mówi to samo że nie ma co w teorie wierzyć itp. Cóż się okaże ;)
Mój pierwszy syn miał być dziewczynką według kalendarza chińskiego ;) Teraz wychodzi chłopiec
Ja dla dziewczynki imię mam od kilku lat...

Ja w ogóle nie mam pojęcia kiedy zaszłam w ciąże :) u nas było ciekawie bo nie miałam owulacji i brałam od roku leki co 2 mies . Kiedy planowałam to guzik wyszło a zaszłam w ciąże bez leków kiedy sie nie spodziewałam . Test ciążowy Zrobilam w 7 tc i miałam
Piękna minę . Żeby tego było mało to tyle juz tych testów zrobiłam ze byłam pewna wyników .
Zrobiłam i rzuciłam w kat :) jak wróciłam to myślałam ze mi sie przewidziało :)

Paulina ja nakładam dwie cienkie warstwy żelu bezbarwnego na tylko zmatowiony paznokieć. Trzyma mi się fanie.
A przynajmniej paznokcie mi się nie łamią. Masz racje też co do godziny, ale czekam aż mój wróci z pracy, wykąpie się zjemy obiad może zdąży się zdrzemnąć i jedziemy. Jak bym szła bez niego to już bym była po ;p.

Ciesze się, że wy też macie jakieś tam oczekiwania... Ja nie wiem co sobie do tej głowy wbiłam, ale to już ładnych 8 lat temu.., że będę miała pierwszą córeczkę i od tamtej pory znam jej imię. Na prawdę przeżywam teraz wielki stres, że doktor powie, że widzi siusiaka bo to nie tak, że nie chcę synka. Boję się tego szoku i rozczarowania. I zepsucia mojej wizji ;p.
U mnie w domu same baby, ja i moje dwie siostry + babcia i mama, kiedyś bardzo chciałam taki stereotypowy model rodziny.. pierwszy chłopiec, a później dziewczynka.. A teraz? Nawet imiona dla chłopców mi się nie podobają i żadne nie brzmi jak imię mojego syna ;(((

Ja wiedzialam dokladnie kiedy mam owulacje. Stosowalam testy. I na wszelki wypadek przytulalismy sie kazdego dnia :-D. A o ciazy wiedzialam juz e 4 tygodniu (czyli 3+) bo bralam progesteron.
Mnie dzis sumienie gryzie bo pizze zjadlam a wieczorem ide na jarmark wiec pewnie tez cos na szybko zjem...

reklama
Do góry