reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Tak zapytam was bo jestem pierwszy raz w ciąży wiec mam wiele pytań :) ostatnio zauważyłam ze jak oddaje mocz to mam kłucie w podbrzuszu . Powinno byc normalne czy to moze byc infekcja ?? Nic mnie nie piecze tylko np w nocy budzę sie raz i jak przetrzymam z 3 godz to czuje kłucie .

A co do zakupów ja juz np wózek wiem jaki chce . Same zobaczcie bo jest warty ceny:) Stokke :) ale czekam bo jakby dali na niego z 20% to duzo . Jest naprawdę różnica ... Lekki , łatwo sie składa ,
mozna nim manewrować na wszelkie strony a co najbardziej mi sie podoba dziecko jest wysoko . Wiem ze w Polsce tez jest dostępny

To ja dołączam do tych co przesadziły z zakupami. Mam całą szufladę rzeczy których nie używam. Mała używa tylko jednej firmy smoczków, przy innych ma odruch wymiotny. Nakupowalam smoczków rożnych firm dla porównania i leżą. Podgrzewacz do butelek użyty pare razy po czym go zapomniałam wyłączyć i się spalił. Okazało się że mozna bez tego żyć. Laktator, piękny był użyłam raz na próbę a ponad 200 pln poszło. Lepiej kupuć mniej i jak coś to dokupić. Lekow to mam całą szufladę a użyłam tylko pare rzeczy. A co do wózków jaka ja byłam zakochana w x-landerze. Pobiegłam kupić i jak go zobaczyłam na żywo miłość mi odeszła. Okazało się że w budce nie było dodatkowe daszku, a była dziura u góry na rękę żeby móc łatwiej wózek nosić czy wpinać. Ja miałam rodzić późną jesienią i bałam się że mi śnieg napada do tej budki. Szybko znalazłam brzydszy ale ze wszystkimi moimi wymaganiami ;) warto obejrzeć na żywo i poczytać opinie w necie ;)

Judy, no to dokładnie jak ja :laugh2: też spaliłam podgrzewacz i okazał się wówczas niepotrzebny. Kubków niekapków-pół szuflady, a mała przeszła z butelki prosto na zwykły kubek i olała moje wynalazki, hehe. Laktator medeli- też jest. Byłam też zakochana w X-landerze, ale jak go zobaczyłam... szybko mi przeszło, mała gondola, płytki jakiś, rozkładanie spacerówki na pasku, fatalne zawieszenie, oj duże rozczarowanie.

Kulkaa az tak zle ?:( ja go ogladalam i sie zakochalam Ale fakt nie pytalam oi szczegoly. Dlatego chce porownac w Polsce . Jakos jest dla mnie Wazne . Mysle jeszcze ma bugaboo . Tez fajne

Kulka to ja mam tyle nie kapków że hej a mała pić nie chciała a teraz pije ze szklanki ;) właśnie z tym xlanderem to też wielkie rozczarowanie. Kupiłam tako i poza tym że ciężko dostać się do kosza na zakupy to jednak po tym czasie nadal go lubię :)
Natalia kulka pisała o x lander a ty chciałaś stokke?? Drogie te wózki, coraz modniejsze ale jak dla mnie za małe. Jednak chcę żeby maluch miał dużo miejsca i był dobrze osłonięty. Ale ponoć stokke prowadzi się dobrze i jest dobrze wykończony. Ja to jednak lubię czuć co pcham ;)

Ja nawet o wyprawce jeszcze nie myślałam. jakoś nie ciągnie mnie zupełnie. Wózek to będzie wyzwanie bo muszę kupić lekki i sama gondole. Trochę się boję przez Internet ale znalazłam do 10kg łącznie że stelażem.

reklama
Fiolka mój też z neta bo na żywo nie znalazłam i w sumie daleko od tego ze zdjeć nie odbiegał. ( no moze kolory mniej żywe).

Do góry