reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Judy taka pozycja z nogami zgietymi w lezeniu na plecach obciąża kręgosłup. Zwiększa się przestrzeń między kregami i nerwy nie są uciskane co przynosi ulgę. Na dłuższą metę polecam ćwiczenia wg McKenziego. póki brzuch nie jest jak arbuz to można leżeć na brzuchu chyba. w normalnej ciąży nie ma przeciwwskazań :)

No właśnie ja już na brzuchu nie poleżę bo za duży. Ostatnio bardzo mnie bolał po nocy, ale nie na dole tylko tak nad pępkiem jakby jelita mi się zgniotły :/ Teściowie maja taką matę do masażu, którą kładzie się na krześle i masuje. Może wypróbuję...

Miałam matę i oddałam teściowi bo jak na mój gust nie była dobra. Brat mieszka bardzo daleko, szkoda bo bym go uprosiła żeby pomógł. Są krzesła do masażu i nie trzeba się klasc tylko nie wiem czy ogólnie można.

W sklepach np. wozki wygladaja zupelnie inaczej niz w internecie ;-). Warto popytac sie w roznych sklepach, porownac ceny. Dla mnie to rowniez kompletna nowosc. Nie chce za duzo kupowac wiec juz teraz sie zastanawiam.

reklama
Ja przy córce zdecydowanie przesadziłam z zakupami. Ale przynajmniej sama się przekonałam, co akurat dla nas jest przydatne, a co nie- bo zdania w takich sprawach zawsze są podzielone. Wszystkie rzeczy czekają na maluszka :-) dokupiłam właśnie przewijak- taki na łóżeczko, pierwsza większa rzecz. A pod choinkę grzechotkę- tak symbolicznie ;-)
Wózki też popieram- obejrzeć koniecznie w sklepie, pojeździć, złożyć/rozłożyć itd., a zamówić najwyżej dopiero potem przez internet, żeby było taniej.
Na brzuchu ja też nie poleżę, bo mój z tych dużych zdecydowanie ;-)

Do góry