reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Dziewczyny ja też mam dwa pokoje i też mam psa goldena, ale wszystko da się zrobić. Nie tak żyją ludzie ;)
Łóżeczko mogę postawić w dużym pokoju i w sypialni w sumie też jak zrezygnuje z jednej szafki nocnej i jakoś to będzie dopóki nie przeniesiemy się na większe ;)

reklama
A co do imion to dla dziewczynki mam z 4..
a na pewno będzie chłopak..
A ja tak bardzo chciałam pierwszą córeczkę.
Do mnie też męskie nie przemawiają. Póki co myślę nad Stasiem póki ktoś nie zaproponuje czegoś lepszego.

Happy ja zainwestowalam w monitor oddechu z niania i uwazam ze to jeden z moich najlepszych zakupow. Panicznie boje sie śmierci łóżeczkowej i chyba wisialabym non stop nad lozeczkiem sprawdzajac czy dziecko oddycha. Teraz młody ma 2 lata a sam w pokoju spi od kiedy skonczyl 3 miesiace. Karmilam piersią i po prostu wstawalam do niego jak niania zatrzeszczala albo mąż go przynosil do karmienia. Nie wyobrazam sobie spania razem z dzieckiem. Pomijam brak prywatności ale moj syn np mial tak lekki sen ze jak tylko przekrecalam sie na drugi bok to sie budzil. Z reszta ma to do dzis. No ale to moje zdanie. Każda matka decyduje za siebie. Sa takie ktore do 3 r.ż. śpia z dziecmi i jesli wszystkim to odpowiada to ok :)

Co do imion to mąż wymyślił Rafała. Mnie to imie jakos nie rusza ale Michał też mi sie nie podobał a teraz uważam ze jest piękne ;) dla dziewczynki myślę nad Ulą albo Łucją ale nie wiem jeszcze. Zosia mi sie podoba ale wszędzie teraz Zosie. Lubie tradycyjne imiona ale tez nie starociapskie. Macie jakies pomysły? Mój dziadek chce Marysie ale ja tak średnio..

Happy ja spałam z dzieckiem. może nie od początku bo się bałam ale dla mnie to było ogromne ułatwienie. ba do 2 lat ponad spał z nami ale jak dziecko potrzebuje bliskości to czemu nie jeszcze będziemy za tym tęsknić :)
Pokaż to łóżeczko ja teraz chce kupić kołyskę taka fanaberia:p

Ja dla dziewczynki mam od dawna ale dla chłopca chyba za Chiny nie wymyślę nic mi się nie podoba. Mój syn dostał po urodzeniu Wiktor moim zdaniem imię idealne:p nie ma drugiego takiego hehe ;)

Mojemu też Wiktoria się podoba ale to ja mam tym razem wybrać. Mi się podoba Liliana :) choć ładne są Zuzia, Maja, Zosia .

Widzę, że powrócił temat imion :-) u nas dziewczynka na 100% będzie Liliana, a z chłopcem- wieczny problem. Mnie podoba się Mikołaj, mężowi nie i nie mamy wspólnego pomysłu, a Lila już dogadana i zaklepana ;-)

reklama
Pół dnia mnie nie było a nadrabiania w czytaniu że ho ho :p

Ja się jeszcze wypowiem w kwestii mieszkania. Mamy swoje 52m. Podzieliliśmy 20 metrową sypialnie na pół i Mikołaj od początku ma swój pokoik. Łazienkęi przedpokój mamy malutkie, za to salon jest 25 metrowy więc tu mam przestrzeń żeby dziatwę puścić, niech szaleje.Też myśleliśmy czy zamieniać ale na razie nie chcemy się pakować w kredyt, mama mieszka dwa bloki dalej, a 500 od domu mamy działkę taką ROD. Więc za wygodnie nam :) Jedyny minus to 2 piętro bez windy. Ale to też da się przyzwyczaić.

Czynsz znośny. Czynsze zazwyczaj są najwyższe w tych starszych blokach, bo wtedy dużo się płaci na fundusz remontowy.

Co do imion to jak już pisałam dla dziewczynki Helena Matylda
A chłopiec Staś albo Kostek (ale tu jeszcze temat otwarty)

Do góry