reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja też dzieliłam pokój, a mieszkanie małe- dwa pokoje w bloku, nie było nawet 40m2. Potem było 7 lat w tym mieszkanku w starym budownictwie, wszystko ciągle musieliśmy naprawiać, palenie w piecu, noszenie węgla, rąbanie drewna- przedwojnie, normalnie ;-)
Po narodzinach małej wzięliśmy kredyt i mieszkamy w trzech pokojach w bloku, kredyt na całe życie. Lekko nie jest, ale innego wyjścia nie było, niczego nie dostaliśmy i nie dostaniemy.

reklama
Może nie małe ale jak na 3 pokoje kuchnie łazienkę i wc osobne to te 67 m jakieś małe pomieszczenia sie robią i zawsze mam problem z ustawieniem czegoś

My mamy niestety kredyt ;( Ale nie było wyjścia. Mamy 60m, bardzo ładnie wszystko pomyśleli. Do każdego pomieszczania wchodzi się przez przedpokój. łazienka dość spora, na sporą wannę, o której zawsze marzyłam i pralkę starczyło miejsca. Nasza sypialnia jest niewielka, ale większej nie potrzebujemy, Adaśka pokój jest bardzo duży, więc spokojnie i drugie się pomieści. No i mamy salon z aneksem, podzielony ścianką. Ogólnie bardzo jestem zadowolona, że w końcu na swoim, tylko ten kredyt... Cały życie mieszkałam z rodzicami i dwoma braćmi na 37 metrach w jednym pokoju na Pradze, wszystko to kwestia przyzwyczajenia. A wiecie jaka paranoja. Moi rodzice płacą 900zł czynszu, za jeden pokój w obskurnej kamienicy.

Skąd taki czynsz?? Cena kosmiczna!! Choć mieszkałam kiedyś w mieście 25000 mieszkańców i tam za mieszkanie w poddaszu płaciliśmy prawie 700 pln a to co mam teraz w mieście wojewódzkim jest trochę mniejsze a czynsz 470. Był jeszcze niższy ale sama podwyższyłam o 100 bo miałam nie dopłatę za wodę i ogrzewanie i chciałam płacić więcej żeby pozniej na raz nie bulić. Ten czynsz to jednak jakiś kosmos.

reklama
Do góry