reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Galaxia jestem tu od 2006. Wracać chcemy za 2-3 lata. Po tylu latach może być ciężko ale myślę że warto żeby być bliżej rodziny, przyjaciół i maluchy żeby znały swoj kraj.

reklama
Podziwiam za decyzję. Ja się chyba zdecyduje dopiero na emeryturze. Pamiętam jak nie miałam za co dziecku mlleka kupić i jak zdarzało się ze miesiąc w miesiąc musieliśmy brać tzw chwilówki żeby mieć kasę :-( Nie wyobrażam sobie na razie powrotu

Hej
ja sobie nie wyobrażam wyjazdu z Polski. Pewnie czasem jest ciężko ale mam to szczęście że mój zarabia ok.
Dziewczyny ile czekałyście na wyniki badań?

Galaxia mam dość stabilną sytuacje w Pl więc tu jestem ale w każdej chwili mam do czego wracać. Mam mieszkania na wynajem więc zawsze to jakiś pieniądz. Pójdziemy do pracy i jakoś to będzie ;)

Ja bede chciala wychowac dziecko w dwoch jezykach... tzn. ja bede mowila po polsku a tatus po niemiecku bo on jeszcze za slabo zna polski, chociaz grzecznie uczy sie na kursie i jak rozmawiam przez telefon to troche rozumie, wiec koniec z tajemnicami ;-). Poza tym od drugiego trymestru poprosze siostre i rodzicow zeby mi w Pl zbierali ksiazeczki typu "Poczytaj mi mamo". Ciekawe czy mozna je jeszcze kupic. W domu mam plyty z piosenkami dla dzieci (fasolka, mis uszatek itp.) Kupilam dla siebie jak tesknilam ;-). Dziecko bedzie mialo podwojne obywatelstwo wiec niech same zdecyduje ktore zatrzyma jak skonczy 18 lat :-).

Happy79, widze ze mamy zen sam plan[emoji4], moj tez juz duzo za duzo rozumie po polsku i jak czasem chce cos powiedziec zeby nie zrozumial to uzywam slow ktore sa malo uzywane, ale i tak doe najczwsciej domysla[emoji4], pojetna bestia[emoji173]️

My wrocimy do PL jesli zobaczymy ze bedzie naprawde niebezpiecznie. Musimy miec naprawde spore oszczednosci zeby wrocic..

Jak tam Wasze objawy? u mnie oprocz apetytu nic :-)

reklama
A mi jest cały czas niedobrze ale nie wymiotuję, bolą mnie piersi i są ogromne (dużo szybciej urosły niż w 1 ciąży) i mam coraz większy brzuch ;-) mam nadzieję, że to zwiastuny iż wszystko jest w porządku. Wizyta u gina w czwartek, a usg w następny poniedziałek.

Mry to mogą być objawy cholestazy ale wydaje mi się, że na to za wcześnie. Nie wiem też czy wtedy występuje wysypka. Wydaje mi się, że wapno można w ciąży spożywać. Ja brałam w trakcie karmienia piersią. W razie wątpliwości zadzwoń do szpitala na IP i zapytaj ;)

Do góry