reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Galaxia to parcie na pecherz to dzialanie hormonow. W pierwszej ciazy mialam straszne ok 3-4 mies a potem byl spokoj az do 7 mies. Teraz tez ciut czesciej chodze ale nie tak jak wtedy. I w nocy wstaje 1-2 razy.

reklama
Dziewczyny a ja nie wstaje w nocy w dzień też nie za często chodzę do toalety. Czy to może troszkę później wystąpić u mnie?? może 7 tydzien to jeszcze wcześnie? ?

Roxxi ja tez trzymam kciuki!

Galaxia ja laze w nocy minimum 3 razy do toalety. Ta trzecim razem trudno mi znowu zasnac. W ciagu dnia pije minimum 2 litry napojow bo taka mam potrzebe.

Mujer dzięki za podpowiedź :)

anio0 tak mi przykro :( trzymaj się!:*

Piszecie w niesamowitym tempie, ciężko mi nadążyć :D ja mam kolejną wizytę dopiero 30.11... Będzie ciężko wytrzymać te 3 tygodnie. Pocieszam się jedynie tym, że widziałam bijące serduszko mojego maleństwa i po prostu musi być dobrze :)

Czy wy też tak macie, że jak np. kaszlecie albo kichacie to łapią was takie kłucia w pachwinach? Ja nie wiem czy to macica się rozciąga czy co, ale czasem właśnie jak kichnę to takie ukłucia czuję.

Magdus mnie cały czas boli brzuch i jak mam kichnąc to taki strach czuje i co dziwne mnie brzuch nie boli na dole a bardziej u góry

Mujer dzięki za podpowiedź :)

anio0 tak mi przykro :( trzymaj się!:*

Piszecie w niesamowitym tempie, ciężko mi nadążyć :D ja mam kolejną wizytę dopiero 30.11... Będzie ciężko wytrzymać te 3 tygodnie. Pocieszam się jedynie tym, że widziałam bijące serduszko mojego maleństwa i po prostu musi być dobrze :)

Czy wy też tak macie, że jak np. kaszlecie albo kichacie to łapią was takie kłucia w pachwinach? Ja nie wiem czy to macica się rozciąga czy co, ale czasem właśnie jak kichnę to takie ukłucia czuję.

Tak to rozciaga sie macica a raczej wiezadla. Przy kazdym kichnieciu jest klucie. Ale to normalna rzecz w pierwszej ciazy tez tak mialam

To ja Wam powiem że mnie nic nie kluje:):) hehe jestem jakas inna. Troszkę mnie boli na dole brzucha ale rano, a w dzien może z 2-3 razy powoli chwilkę.

Jak Wam mija wolna środa Kochane Czerwcowe Mamusie??

U mnie nie ma wolnego, ale mam wlasna firme wiec dzis sama postanowilam odpoczywac. Wczoraj pracowalam do 20:30 i pod koniec meetingu nic juz nie rozumialam co kto do mnie mowil. Pracuje z mezem wiec on mi troche pomagal, dolewal wody a jak przyniesli kanapki to zjadal mi z wierzchu serek bo nie wiadomo z jakiego mleka ;-) Ciagle wychodzilam do toalety, a opaski przeciw mdloscia dopasowalam do garderoby :-) Troche dziwnie sie na mnie patrzyli ale chyba udalo nam sie nasza slodka tajmnice dla siebie zatrzymac. ;-) Dzis za to jestem padnieta i ledwo wstaje do toalety, cisnienie tez niskie. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.

reklama
Anio, przykro mi strasznie :( Trzymaj się!

Ja jestem w czarnej dupie. Zapisałam się do ginekologa na nfz online. Wszystko pięknie, wybrałam opcje nfz, wybrałam ginekologa i termin. Wczoraj tam zajrzałam czy na pewno wszystko ok, tak z ciekawości, całe szczęście. I wyskoczył mi komunikat, że na nfz to tylko internista i pediatra. że jak wybieramy ginekologa to musimy wybrać opcje, że komercyjne. Szkoda tylko, że wcześniej tego nie było. A czekałam tyle czasu, chciałam akurat tę babkę. Taka byłam zła. Szukam i szukam tego ginekologa na nfz, w mojej dzielnicy w ogóle nie ma, albo są gdzieś ukryci! Już nie wiem co robić. Jutro będą wydzwaniać, ale pewnie najbliższe terminy to gdzieś za miesiąc...:baffled:

A poza tym czuję się fatalnie, wymiotuję, mdli mnie wiecznie, sikam co 5 minut i już jestem tym wszystkim wykończona :-(
W nocy wstaję średnio co godzinę co wc, a w dzień latam jeszcze częściej...

Do góry