reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Nie staraliśmy się. Postanowiliśmy ze dopóki Ero nie zacznie chodzic odpuścimy sobie 2 dziecko. Byliśmy pewni że bez tabletek owulacja u mnie nie występuje. A tu bach.. mało tego poszłam do gin bo 1.5msc wczesniej umówilam sie na wizytę. Nie byłam od porodu wiec postanowiłam się przebadać. . No i właśnie tego dnia dowiedziałam się o ciąży hahha

reklama
My chcieliśmy drugie ale nic na siłę. Kiedy mieliśmy ochotę to działaliśmy. Nastawiłam się że parę miesięcy zejdzie jak przy córci i robiłam ten test bez wiary bo to pierwszy cykl . No i się miło zaskoczyłam. Mój chyba też bo jak znalazł test to szukał co oznaczają dwie kreski bo nie wierzył ;)

Mnie Kotti też i to niestety przeważnie wcale nie pozytywnie.

Franca ja wczoraj miałam to samo wieczorem tak fatalnie się czułam i usnelam już o 21:)

Judy a my się staraliśmy ale to był pierwszy miesiąc dlatego myślałam że się nie uda... tym bardziej że już po 8 dniach zrobiłam test i była tylko jedna kreseczka, powtorzylam po tygodniu no i już na szczęście dwie piękne krechy.

Happy, spróbuj z rana na czczo jabłko. Co do śliwek to dobrze jak na noc namoczyć i wypić tę wodę i zjeść śliwki.

Bellina, mam takie samo podejście. Co za dużo to niezdrowo. Ja miałam w poprzedniej 3usg i to mi wystarczyło. A jakie napięcie i ciekawość przed każdym usg :) I żadnego 3D, 5D, po co tak ingerować w to wszystko? Może to zabrzmi brutalnie, ale też uważam, że natura wie co robi i na ma co na siłę podtrzymywać wczesną ciąże, ale to moje zdanie…

„mam wrazenie ze na Zachodzie zycie ludzkie ma mniejsza wartość i stąd takie podejscie do ciąży i porodu.”
Trochę śmieszne to jest. A jak u nas dbają już o narodzone dziecko? Serio, wolałabym takie podejście jak w Skandynawii czy UK. Wolę te 2 czy 3 usg, ale potem jakiś socjal, dbanie o moje dziecko. W Norwegii moja koleżanka do pełnoletności dostaje kase na dziecko, tyle, że na jedzenie i szkołę starcza. A u nas? 1000zł jednorazowo i to nie dla każdego i trzeba się o to nażebrać, a potem mają cię w dupie. Rodzinne dla najuboższych? 50zł? U nas taka hipokryzja, taki pseudo prorodzinny kraj. Co do porodu, urodziłam dziecko i od razu mi go dali. Męża wieczorem wygonili już. Ja ledwo do toalety doszłam tak mi słabo było. Całą noc gapiłam się na dziecko i tak przez kilka dób, chodziłam jak zombie. Do tego rodziłam w piatek i cały weekend leżałam na całym we krwi prześcieradle, bo w weekend nie zmieniają pościeli. Nie dawałam sobie rady z kp, to położna 3 dnia mnie jeszcze opieprzyła, że tak długo a ja dalej nie umiem. Byłam już na maksa zdołowana i to wszystko mnie tylko dobijało. Moja koleżanka w UK rodziła z mamą i swoim facetem. Do tego mama i on dostali jedzenie. Ojciec dziecka został z nimi na noc. Potem wyszli do domu. Wszystko jakoś inaczej i nie powiesz mi, że poród w Polsce jest taki wspaniały i tak o nas dbają i się troszczą? Przepraszam jak kogoś uraziłam, ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak myślę o tym naszym kraju i tym jak on nas "dbają".:baffled:

No właśnie tak myślałam, że od lipca weszła taka ustawa, że ciężarne mają pierwszeństwo w kolejce. I mam zamiar to wykorzystywać. Już nawet nie chodzi to, że mam czas czy nie, ale po co siedzieć w przychodni i łapać zarazki? Teraz nie jest to nam potrzebne. I fakt, czasem trzeba trochę postać, co w naszym przypadku też jest uciążliwe. Cieszę się, że to wprowadzili, bo teraz łaski mi nie będą robić.

Dzień dobry :) ostatnio narzekałam na brak objawów, a dzisiaj momentami aż się zginam przez podbrzusze... nie wiem czy się martwić, że znowu i tak nagle to przyszło, czy też wziąć to dziwne uczucia , jakby przed @, za rozciąganie macicy...

Mujer super napisane:) zgadzam się. Do tego dodam że w tym kraju o kobietę w ciąży też mało kto dba. Wszystko praktycznie prywatnie trzeba wizyty badania ciekawe skąd na to wszystko brać jeszcze jak kobieta się dzieckiem starszym opiekuje. Ech temat rzeka ;)

Wow dziewczyny zazdroszczę tych zaskoczeń ;) my o pierwsza ciąże dobre 2 lata ciężkich starań teraz 8 miesięcy :/

reklama
Dziewczyny ja dostałam rewelacyjne witaminy z imbirem które pozwoliły mi pozbyć się mdłości. Prenatal uno - rewelacja, po 4 dniach praktycznie mdłości przeszły do zera. Co prawda nadal nie bardzo mam ochotę jeść cokolwiek ale przynajmniej nie mdli już tak mocno. To są tabletki zalecaNe do 12 tygodnia. Dla mnie rewelacja bo przy pierwszej ciąży wymiotowałam 4 miesiące...

Do góry