reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

U mnie w Szwecji do 12 tygodnia nie uznaje się ciąży. Nie robią też badania usg w 12 tygodniu tylko w 18 i jeśli wszystko ok to jest jedyne usg.

reklama
Przerażając podejście. W sumie idąc ich tropem myślenia po co choremu podawać leki, przecież natura sama zdecyduje...

Hej dziewczyny :) Powiem Wam, że jak się tak naczytałam o tym podejściu do wczesnych ciąż za granicą, to naprawdę włos się na głowie jeży :( Wychodzi na to ,że gdybym tam mieszkała to mojej kruszyny pewnie by już na świecie nie było :( Masakra po prostu.Judy38 mnie też dzisiaj brzuch ciągnie, praktycznie już od kilku dni. Któraś z was wcześniej pisała, że to normalne przy tyłozgięciu, tak?

Marciatko co do leków masz rację. Tu najczęściej od bólu głowy aż po złamaną nogę dają Alvedon odpowiednik naszego Apapu. Rzadko kiedy dają leki. Dzieci też jak mają katar czy kaszel to lekarz nic nie da tylko każe na spacer iść

U mnie to stawiaja najpierw na naturalne metody a pozniej leki. Ja od lat nie biore niczego na przeziebienie. Z drugiej strony jakby bylo cos powaznego to pewnie szybko bym na antybiotyk zareagowala. Moi rodzice mieszkaja w Pl i oni troche z lekarstwami przesadzaja. Czasem sie zastanawiam czy mieszanka tylu lekarstw i wspomagaczy jest na pewno bezpieczna.

Ja dzis pierwszy dzien z bolem glowy, dotego problemy trawienne. Wyprobowalam juz sliwki, musli, duzo wody i kapuste kiszona. Nic nie dziala. Dziewczyny jak sobie radzicie?

Ale swoje plusy też to ma . Wczesna ciąża często jak są jakieś wady to organizm sam się właśnie oczyszcza. A Polacy to dosłownie nadużywają leków i biorą na wszystko ;)
choć wiadomo we wszystkim trzeba zachować rozsądek.
ja dziś czuje się fatalnie

Hej dziewczyny tak czytam jakie jest podejście za granica to aż mam dreszcze czyli Polska nie taka zła ja mam już 3 zdjęcia z usg s tydzień 10 :)

Kotti , mamka ja tez ostatnia miesiączkę miałam 27.08 ale teraz pielęgniarka wyliczyła mi poród om na 4. 06

reklama
A ja wolę za dużo nie mieć nawet moja gin jest przeciwna. Kiedyś czytałam artykuł że nie jest to obojętne dla płodu .

Happy ja to samo , nie pamiętam kiedy byłam u lekarza. ;)

Pożarłam śledzie w śmietanie :)

Do góry