reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Jagódko, strasznie mi przykro :-( trzymam kciuki, żeby wszystko się z czasem ułożyło.

Współczuję Wam tego bólu głowy, akurat ta dolegliwość mnie omija.

Paulinko, tak, u mnie na pewno teraz brzuszek szybciej wyszedł i jest już spory, co akurat bardzo mnie cieszy :-) co przechodzę po domu obok luster, zatrzymuję się i podziwiam, hehe.
Powiedziałam wczoraj w pracy i najstarsza koleżanka, jak się okazało, już wiedziała- po brzuszku właśnie ;-) wróży mi dziewczynkę (ona zawsze po kształcie brzuszka odgaduje, dotąd 100% celności).
A tak poważnie w weekend biorę się chyba za pranie ciuszków ciążowych z piwnicy, bo już ciasno się robi...

Rysiu, ja też wolę nie liczyć, póki co jeszcze do endokrynologa nie chodzę, bo wyniki przyzwoite, ale i bez tego można paść- w listopadzie wyjdą mi 2 wizyty- teraz w pn, a na koniec mca usg genetyczne plus badania, masakra.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelina1991 daj znać co u Was?
Jagodko życzę żeby szybko udało ci się zajść w ciążę i juz bez takich sytuacji
Katrine oj współczuję. Ja od tygodnia przezywam wizytę wyobrażam sobie jak się wkurzyłas

Cześć dziewczyny,
Byłam u endokrynologa z moimi wynikami. Pani doktor zrobiła mi usg tarczycy i przepisała Euthyrox w dawce końskiej. 50 przez pierwszy tydzień, potem na zmianę 50 i 75 co drugi dzień. Do tego dostałam Jodid i mam się zgłosić za 4 tygodnie na wizytę.
Zbankrutuję z tymi lekarzami, nie dość że gin prywatnie to jeszcze endokrynolog doszedł....:baffled:

Oj, mam to samo... jeszcze w tym miesiącu czeka mnie gin, endo i badania. Bankructwo już puka do drzwi ;)

Witajcie!
Termin mam na .. z każdego usg trochę inaczej, ale dajmy na to, że na 10 czerwca. Jestem mamą 5 letniej Helki. Byłam na innym forum, ale tamto umarło totalnie i z radością dołączam do Was, widzę, że tu aktywnie. Jest mi to bardzo potrzebne. Aktualnie 3ci tydzień leżę plackiem w domu, na bank jeszcze jeden będę, a potem zobaczymy... Mam krwiaka i licze na to, że się wchłonie. Dzidzia rośnie ładnie i rozwija sie prawidłowo.

rysia420 ja wlasnie wrocilam od endokrynologa.. to juz drugi w ciagu 4 tygodni ale tym razem odkryli problem. 3-4 miesiace po pierwszej ciazy (zakonczonej przedwczesnie) wpadlam w nadczynnosc (co jest normalne po ciazy, zwykle zmienia sie ona z powrotem w niedoczynność)... rownoczesnie zaszlam w ciaze i nalozyly sie drugi problem niedoczynność (wieksze zapotrzebowanie w tym czasie). Teraz dzialaja jakby dwie sily dlatego trudno dopasowac dawke. Wcale nie przedawkowalam euthyroxu jak myslelismy. Teraz dostalam euthyrox 75 (codziennie) i mam robic badania co 2 tygodnie bo u mnie nie tsh jest wazne tylko ft3 i 4. Oj dobrze ze poszlam do lekarza bo moglo skonczyc sie zle :-/. W moim przypadku nie powinnam brac jodu bo mam poczatki Hashimoto...

Przy Hashi jod jest niewskazany, ale przy ciąży chociażby najmniejsza dawka powinna być podawana. Happy​, a jak Twoje wyniki wolnych hormonów?

reklama
Hej Mry;)

Kobietki Kochane ja jutro o 10 idę do lekarza zobaczyć serduszko... trochę zaczynam się stresować. ..
Oby serducho pukalo bo moje już bije jak szlone;)

Do góry