reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Dziewczyny mam problem ;( Od trzech dni pobolewa mnie troszkę brzuch no ale na poczatku wiadomo ze cos tam sie dzieje i czasami tak bywa. Poszlam rano do lazienki i na bieliznie mialam taka rozowa plamę. I jak siusialam to kawaleczek krwi widzialam ale doslownie troszkę. Jestem spanikowana bo przy pierwszym dziecku nic takiego nie mialam ;(( Jadę do szpitala bo moj lekarz kazal mi przyjechac bo ma dyzur akurat. Powiedzcie mi czy ktoras z Was miala cos takiego ??

reklama
Dziękuję za wsparcie. Żegnam się z Wami ostatecznie, nasz dzidziuś odszedł, serce przestało bic:( Życzę Wam zdrowych ciąż bez komplikacji i gladkich porodów.

pkowalska A dużo pijesz wody.?

Judy ja czytałam bardzo źle o paracetamolu zwłaszcza jeśli chodzi podawanie dzieciom.
Ja na razie czekam na 2 trymestr i muszę się tym właśnie zająć

Paulina chyba prawda przynajmniej ja tak mam

Rysia a bardzo złe te wyniki? ja W pierwszej ciąży tak chodziłam fortuna poszła:/

Jagódka trzymaj się:*

Jagódka, przykro mi, trzymaj się tam jakoś :* Mam nadzieję, że wszystko Ci się ułoży.

Przed pierwszą ciążą miałam wieczne bóle głowy, ale ja zawsze sobie radzę bez tabletek. O dziwo po porodzie zero bóli! Teraz na początku miałam parę razy, ale też bez tabletek. Urodziłam bez znieczulenia to dam radę z bólem głowy :-D A tak na serio to w ostateczności paracetamol. Nic innego.

Dzisiaj miałam pierwsze bliskie spotkanie z moimi dawnym przyjacielem, czyli deską klozetową. A miałam nadzieję, że może tym razem będzie łagodniej :eek:

U mnie pierwsza wizyta dopiero za 2 tygodnie, już nie mogę wytrzymać.

Co do mamazone, fajne było. Byłam tam lutówką 2015, strasznie mi żal, że musieli zawiesić forum. Dobrze, że z dziewczynami mamy swoją grupę na fb.

Jagodko przykro mi :-(
Ja staram sie bez tabletek ale jesli juz to paracetamol, boje sie w 1 trymestrze ibuprofenu. Zreszta pamietam ze w 1 ciazy lekarz mowil ze jakby co to tylko apap

Dokładnie, jeśli juz trzeba jakis lek to tylko paracetamol. Przy karmieniu piersia też. Ja w poprzedniej ciazy caly 1 trymestr mialam potworne migreny. Leżałam caly dzien z głową pod kocem, okna zasłonięte i wyłam. Troche pomagaly zimne oklady na czoło i mocne zwiazanie głowy chusteczka (sposób mojej prababci). Zaciskalam zęby i obyło sie bez leków ale to bylo straszne wiec Wam współczuję. Teraz tylko raz bolała mnie glowa tak bardzo. Akurat w dniu wizyty u gina :/

Strasznie zaluje tego forum na mamazone. Wiecie czemu je zamknęli? My tez przenioslysmy sie z dziewczynami na fb :)

Jagódka &&& za następny raz aby poszło bez problemowo. Trzymaj się dzielnie.
Fiolka nie jestem lekarzem ale znajoma dentystka zawsze mi mówiła że w ciąży jak już coś to tylko paracetamol a antybiotyk tylko duomox ;) z tym zębem co swoje przeszłam taki mi radziła.
Rysia to po doliczeniu składki zdrowotnej całkiem drogo nas wychodzi służba zdrowia do której nie można się dopchać.

reklama
Fiolka ale tam nie ma nic o tym że paracetamol jest niebezpieczny . A już nic że ibuprom lepszy i bezpieczniejszy. Jedynie że przedawkowanie paracetamolu jest niebezpieczne i że jest on sprzedawany pod różnymi nazwami i to jest mylące i można przez to łatwo przedawkować. Niestety wszystko można przedawkować i jest to wtedy niebezpieczne. Sam paracetamol stosowany z umiarem nikomu krzywdy nie zrobi ;) fakt że Polacy to naród lekomanów i na wszystko jest tabletka

Do góry