reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Dziewczyny czy któraś z was ma tez takie okropne bóle głowy mnie dziś o 3 w nocy obudził okropny ból głowy aż płakać mi sie chciało męczyłam sie z nim ponad godzinę ale nie wytrzymałam i wzięłam paracetamol niby ginekolog pozwolił ale teraz czytam ze nie powinno sie brać w ciąży ale jak ja mam wytrzymać z takim bólem

Pkowalska spokojnie nic nie będzie dziecku. Poprzednią ciąże zaczęłam od rtg, antybiotyku i mocnych przeciw bólowych ( takich tylko na receptę). Małej nic nie jest. Czasem lek to mniejsze zło. Mi zaczęła się wyrzynać 8, wdało się tam zapalenie, ropiało, puchło, bolało. Lekarz powiedział że bardziej było by niebezpieczne gdyby ten stan zapalny się rozsiał po organizmie niż te leki. Też się bałam. Zwłaszcza że rtg mi zrobili bez osłony bo jeszcze o ciąży nie wiedziałam. Przez te zęby nic innego wtedy nie istniało. Jak tak bardzo boli to weź paracetamol i skontaktuj się z lekarzem co w takich sytuacjach robić.

pkowalska chyba ibuprom bezpieczniejszy.
Mnie niestety w tej ciąży też głowa boli
A można wyrywać zęby? mnie czeka ósemka i do końca nie wyszła

Dzięki dziewczyny pytałam sie gina czy moge cos brać i powiedział ze paracetamol ale dziś zaczęłam czytać w internecie i wiele opini złych ze sama zgłupiałam [emoji15]

Na bank paracetamol bezpieczniejszy od ibupromu. Ibuprom często stosowany ma zły wpływ na nerki.
Fiolka ja miałam rwaną 8 w ciąży. Też nie wyszła całkiem. Wyszła w złym miejscu i już wyżej pisałam. W pierwszym trymestrze jeśli nie ma takiej konieczności to się nie dłutuje zęba. Takie zabiegi lepiej w drugim. U mnie był stan zapalny i musieli się zęba pozbyć bo bali się że znowu się coś w to miejsce wda.

pkowalska mnie ogólnie nigdy głową nie boli ale od momentu zajścia w ciążę boli mnie rano i popołudniu a cmi to mnie przez cały dzień. ..

Ja tak miałam z miesiąc temu. Mało mi glowa nie wybuchła. Masakra. Gin powiedział, że jak to jest takie mocne to 2 paracetamole walnąć i się nie stresować. Ale na szczęście tylko ze 3 dni potrzymało.

A mnie tak dziś wywaliło że mi ludzie w tramwaju miejsce ustępowali ;)

reklama
Do góry