reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.
a jaki to był obraz? z ciekawości

Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.
Ja mam porównanie z koleżanką
Moje to nastolatki 12 i 13 lat, jej 11 i 13. Od 2 semestru moje same z kolezankami chciały już chodzić do 1 klasy, zakończenie roku i początek umawiają sie z koleżankami od 3 lat klasy, spotykają się z koleżankami tu gdzie mieszkamy, czasami nawet idą do galerii, by wybrać sobie ciuchy i płacą moją kartą, ktorą im daje, do kina czasami z kolezankami też chodzą. Koleżanki dziewczyny odworzone pod szkolę, zabierane ze szkoły autem, nie wychodzą poza rejon osiedla, kino, zakupy cokolwiek wszystko z rodzicami. Kiedy patrzę na nie widzę takie słodkie dziewczynki wiek 8 może 9 lat.
I powiem Wam że obie rozmawiamy sporo o tym jak one się różnią miedzy sobą i absolutnie nie krytykuje, każdy wychowuje jak uważa. Ja narazie cieszę się, że moje są zawsze ze mną w kontakcie tel, uprzedzają i pytają gdy iść chcą gdzieś dalej, nie kłamią i trzymają sie wyznaczonej godziny, cieszę się, że poruszamy mnostwo doroslych tematów, bo ta wiedza chroni je przed niebezpieczeństwem, moja koleżanka nie wiem czy doszła do etapu @ w rozmowie. 🙆‍♀️🤷‍♀️

Właśnie chyba nie mieszkam tu gdzie powinnam 😂 jestem mega ciepłolubna,a zimno na zewnątrz = depresja 🤡
mam to samo. Nie lubię zimy, mogłaby nie istnieć. Kocham ciepło, wiosnę, latko.
Jedynie czasem lubie takie leniwe wieczory jak spokojnie pada deszcza za oknem a ja pod kocykiem z herbatka

śmieszne jest to, że dziewczyna, która założyła sierpniowe kreski jest aktywna na wrzesniowych mamach 2023... 😂 coś tu się nie zgadza 😅
edit: a przepraszam, doczytałam, ze pisze, ze poroniła. W takim razie przepraszam, nie chciałam śmieszkowac

reklama
I masz racje, moja siostrzenica w lipcu 14 lat konczy, zrobila sobie lekki makeup na bal, wlosy folowane az lza sie kreci w oku jak szybko dorosleje. A inne dziewczynki…. 14 letnie, wysoki obcas, dluga suknia z rozporem!!! Az strach pomyslec co założą na studniówkę🙈🙈🙈 a moja Maja rzeski pomalowane codziennie…. Ja w wieku 14 lat zapierdzielałam z wózkiemi lalką do drugiej kolezanki. Dzisiejsze dzieci są doroślejsze od nas…
Moja 13latka też maluje rzęsy codziennie i bardzo dba o włosy, myje je kilkoma etapami, nie ogarniam tego, ale ona uwielbia swoje włosy - naturalna blondyna z lokami ala sprężynki i wciąż czymś na nie psika, jakieś mgiełki, aktywatory skrętu, ect.
Ja też daję dużą wolność do wyrażania siebie, ale nie wiem czy bym zezwoliła na farbowanie na burgund;) cieszę się, że takich pomysłów poki co to nie ma...

Jestem 6 lub 7 dpo. Jestem na wakacjach a i tak głowa liczy kiedy sikać...ehh

Do góry