reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Dopiero dostałam @.
Bardzo, bardzo zastanawiam się nad stymulacja, ale naczytałam się jakiegoś dziadostwa i skutkach ubocznych. Miała, któraś z Was? Jakieś bóle, złe samopoczucie czy przybranie na wadze ?
Ja jestem na 3 cyklu stymulacji wiec mogę coś powiedzieć. Przede wszystkim przed stymulacją drożność i badanie nasienia.
A jeśli chodzi o wrażenia to ja się rozczarowałam bo niestety nie wyhodowalam wiecej niż 1 pęcherzyk. Czyli tak samo jak przy swoich owulacjach. Do tego 1 cykl był tragiczny w odczuciach. Miałam koszmarne zmiany nastroju na zmianę płacz i śmiech. Do tego cykl mi się wydłużył prawie tydzień. Oprócz tego ból jajnikow praktycznie cały czas, a od owulacji cały czas uczucie na @. Jeśli chodzi o wagę to może mam kilo dwa na plusie, ale niekoniecznie wiąże to ze stymulacją bo też sobie pofolgowalam z fastfoodami troszkę. Ale zauważyłam duży wpływ na cerę. Mocne pogorszenie cery i bolące podskórne pryszcze.

reklama
Ja jestem na 3 cyklu stymulacji wiec mogę coś powiedzieć. Przede wszystkim przed stymulacją drożność i badanie nasienia.
A jeśli chodzi o wrażenia to ja się rozczarowałam bo niestety nie wyhodowalam wiecej niż 1 pęcherzyk. Czyli tak samo jak przy swoich owulacjach. Do tego 1 cykl był tragiczny w odczuciach. Miałam koszmarne zmiany nastroju na zmianę płacz i śmiech. Do tego cykl mi się wydłużył prawie tydzień. Oprócz tego ból jajnikow praktycznie cały czas, a od owulacji cały czas uczucie na @. Jeśli chodzi o wagę to może mam kilo dwa na plusie, ale niekoniecznie wiąże to ze stymulacją bo też sobie pofolgowalam z fastfoodami troszkę. Ale zauważyłam duży wpływ na cerę. Mocne pogorszenie cery i bolące podskórne pryszcze.
Ja nie robiłam drożności ani mąż nie badał nasienia. Nam lekarz zaproponował stymulacje ze względu na moje długie cykle 44/50 dni. Owulacje miałam swoją, ale nie była ona do końca taka jak być powinna. I też to, że ja miesiąc ja mam a następny już nie. Loteria i niewiadomo kiedy co. Teraz miałam też wydłużona fazę lutealna, ale to chyba nic takiego. Dodatkowo po cc mam ubytek w macicy (niche) i plamienia po okresie. Także już sama nie wiem 🥲

Do góry