reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Moje tez dostały zgodę😁 wszystko przed Tobą. Pamiętaj najczęściej "ja zawsze" "ja nigdy".... będąc w konkretnej sytuacji może się okazac zmienne😉.
Na wakacje dziewczynki chcą sobie eksperymentować dziwicie się? Jak z tv, insta, tik toków i innych badziewów wszędzie "wystają" idealnie szczupłe, wymalowane i odwalone laski.

Ja za to uslyszałam "ja nigdy nie pozwoliłabym dziecku w tak krótkiej sukience iść na zakończenie roku i do tego makijaż (nie tapeta glamour)" gdzie mojej córki robienie makeupu to pasja i jest o wiele lepsza w tym ode mnie, tak samo w znajomości kosmetyków. W tej chwili ona określa siebie, szuka własnego ja, i ja nie widzę w tym nic złego, nie zamierzam jej ograniczać, bo nic zlego innym przez to się nie dzieje, że 13 latka o siebie dba i szuka siebie, bo w jej wieku też zaczynałam z tym przygodę🙃 i śmieszy.... mnie niesłychanie gdy ktoś gada o tym tak jakby to było jakieś przestępstwo, jakaś szkoda społeczna.... a sama maluje paznokcie dziecku 5 - letniemu no hello !!!
Poza tym dziewczyny, te 13 letnie dziewczynki dziś są mentalnie o 2 lata starsze niestety.
wszystko rozumiem ale w dalszym ciągu uważam, że 11 lat to nie jest odpowiedni wiek na farbowanie włosów profesjonalnym preparatem😉

reklama
to ja przeżyłam szok w ostatni weekend jak zobaczyłam chrześnicę męża (12lat) z włosami ufarbowanymi na czerwono rudy kolor, a jeszcze większy, kiedy przyjaciel oznajmił, ze jego córka (11!!lat) również na wakacje dostała zgodę i ufarbowała włosy na jakiś taki burgund… kurde, ja wszystko rozumiem ale nie pozwoliłabym swojemu dziecku w tak młodym wieku na farbowanie 🤨 później ok ale nie takim młodym
Ja jak byłam w 5 podstwówki zrobiłam sobie rozjaśniaczem pasemka blond, jak matka i ojciec byli w pracy , a brat starszy o 11 lat robił sobie refleksy na czepku 😁 brat nie oponował jak zapytałam go czy ta farba co mu została to jest jeszcze potrzebna, więc ją wykorzystałam.
Później za ten wybryk w szkole dostałam minus 50 pkt. Z zachowania😄
Ale miałam oryginalne włosy, nikt w klasie takich nie miał 😅😆
Byłam z siebie dumna i nie przejełam się 🤭😎😎

Moje tez dostały zgodę😁 wszystko przed Tobą. Pamiętaj najczęściej "ja zawsze" "ja nigdy".... będąc w konkretnej sytuacji może się okazac zmienne😉.
Na wakacje dziewczynki chcą sobie eksperymentować dziwicie się? Jak z tv, insta, tik toków i innych badziewów wszędzie "wystają" idealnie szczupłe, wymalowane i odwalone laski.

Ja za to uslyszałam "ja nigdy nie pozwoliłabym dziecku w tak krótkiej sukience iść na zakończenie roku i do tego makijaż (nie tapeta glamour)" gdzie mojej córki robienie makeupu to pasja i jest o wiele lepsza w tym ode mnie, tak samo w znajomości kosmetyków. W tej chwili ona określa siebie, szuka własnego ja, i ja nie widzę w tym nic złego, nie zamierzam jej ograniczać, bo nic zlego innym przez to się nie dzieje, że 13 latka o siebie dba i szuka siebie, bo w jej wieku też zaczynałam z tym przygodę🙃 i śmieszy.... mnie niesłychanie gdy ktoś gada o tym tak jakby to było jakieś przestępstwo, jakaś szkoda społeczna.... a sama maluje paznokcie dziecku 5 - letniemu no hello !!!
Poza tym dziewczyny, te 13 letnie dziewczynki dziś są mentalnie o 2 lata starsze niestety.
Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.

wszystko rozumiem ale w dalszym ciągu uważam, że 11 lat to nie jest odpowiedni wiek na farbowanie włosów profesjonalnym preparatem😉
Moja akurat bardzo chciała blond a jest blondynką🙃 miała jakieś jasniejsze i ciemniejsze i chciała wszystko na 1 kolor. Ale jak najpierw przywiozła z sosska brąz (ona blondynka) nie zgodziłam się i kazałam jej jechać po blond. Także ja jestem mniej konserwatywna, bo uważam, że w liceum od tych zakazów i nakazów jak palma odbije, to ciężko będzie się dogadać, ja uznaje kompromisy, mądre wspólne ustalenia. Jestem z tych Mam, które ustępują kroczek na wyrażenie siebie poprzez swoje decyzje.

reklama
Do góry