reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Moje tez dostały zgodę😁 wszystko przed Tobą. Pamiętaj najczęściej "ja zawsze" "ja nigdy".... będąc w konkretnej sytuacji może się okazac zmienne😉.
Na wakacje dziewczynki chcą sobie eksperymentować dziwicie się? Jak z tv, insta, tik toków i innych badziewów wszędzie "wystają" idealnie szczupłe, wymalowane i odwalone laski.

Ja za to uslyszałam "ja nigdy nie pozwoliłabym dziecku w tak krótkiej sukience iść na zakończenie roku i do tego makijaż (nie tapeta glamour)" gdzie mojej córki robienie makeupu to pasja i jest o wiele lepsza w tym ode mnie, tak samo w znajomości kosmetyków. W tej chwili ona określa siebie, szuka własnego ja, i ja nie widzę w tym nic złego, nie zamierzam jej ograniczać, bo nic zlego innym przez to się nie dzieje, że 13 latka o siebie dba i szuka siebie, bo w jej wieku też zaczynałam z tym przygodę🙃 i śmieszy.... mnie niesłychanie gdy ktoś gada o tym tak jakby to było jakieś przestępstwo, jakaś szkoda społeczna.... a sama maluje paznokcie dziecku 5 - letniemu no hello !!!
Poza tym dziewczyny, te 13 letnie dziewczynki dziś są mentalnie o 2 lata starsze niestety.
wszystko rozumiem ale w dalszym ciągu uważam, że 11 lat to nie jest odpowiedni wiek na farbowanie włosów profesjonalnym preparatem😉

reklama
to ja przeżyłam szok w ostatni weekend jak zobaczyłam chrześnicę męża (12lat) z włosami ufarbowanymi na czerwono rudy kolor, a jeszcze większy, kiedy przyjaciel oznajmił, ze jego córka (11!!lat) również na wakacje dostała zgodę i ufarbowała włosy na jakiś taki burgund… kurde, ja wszystko rozumiem ale nie pozwoliłabym swojemu dziecku w tak młodym wieku na farbowanie 🤨 później ok ale nie takim młodym
Ja jak byłam w 5 podstwówki zrobiłam sobie rozjaśniaczem pasemka blond, jak matka i ojciec byli w pracy , a brat starszy o 11 lat robił sobie refleksy na czepku 😁 brat nie oponował jak zapytałam go czy ta farba co mu została to jest jeszcze potrzebna, więc ją wykorzystałam.
Później za ten wybryk w szkole dostałam minus 50 pkt. Z zachowania😄
Ale miałam oryginalne włosy, nikt w klasie takich nie miał 😅😆
Byłam z siebie dumna i nie przejełam się 🤭😎😎

Moje tez dostały zgodę😁 wszystko przed Tobą. Pamiętaj najczęściej "ja zawsze" "ja nigdy".... będąc w konkretnej sytuacji może się okazac zmienne😉.
Na wakacje dziewczynki chcą sobie eksperymentować dziwicie się? Jak z tv, insta, tik toków i innych badziewów wszędzie "wystają" idealnie szczupłe, wymalowane i odwalone laski.

Ja za to uslyszałam "ja nigdy nie pozwoliłabym dziecku w tak krótkiej sukience iść na zakończenie roku i do tego makijaż (nie tapeta glamour)" gdzie mojej córki robienie makeupu to pasja i jest o wiele lepsza w tym ode mnie, tak samo w znajomości kosmetyków. W tej chwili ona określa siebie, szuka własnego ja, i ja nie widzę w tym nic złego, nie zamierzam jej ograniczać, bo nic zlego innym przez to się nie dzieje, że 13 latka o siebie dba i szuka siebie, bo w jej wieku też zaczynałam z tym przygodę🙃 i śmieszy.... mnie niesłychanie gdy ktoś gada o tym tak jakby to było jakieś przestępstwo, jakaś szkoda społeczna.... a sama maluje paznokcie dziecku 5 - letniemu no hello !!!
Poza tym dziewczyny, te 13 letnie dziewczynki dziś są mentalnie o 2 lata starsze niestety.
Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.

wszystko rozumiem ale w dalszym ciągu uważam, że 11 lat to nie jest odpowiedni wiek na farbowanie włosów profesjonalnym preparatem😉
Moja akurat bardzo chciała blond a jest blondynką🙃 miała jakieś jasniejsze i ciemniejsze i chciała wszystko na 1 kolor. Ale jak najpierw przywiozła z sosska brąz (ona blondynka) nie zgodziłam się i kazałam jej jechać po blond. Także ja jestem mniej konserwatywna, bo uważam, że w liceum od tych zakazów i nakazów jak palma odbije, to ciężko będzie się dogadać, ja uznaje kompromisy, mądre wspólne ustalenia. Jestem z tych Mam, które ustępują kroczek na wyrażenie siebie poprzez swoje decyzje.

reklama
Do góry