reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.
a jaki to był obraz? z ciekawości

Z tym że dzieci mentalnie są teraz starsze nie do końca się zgodzę. Są i owszem takie, które dużo wiedzą, rozumieją itd, ale jest też dużo dzieci które są "wychowane" przez internet tzn. rodzice nie rozmawiaj z nimi w istotnych kwestiach. Miałam nie dawno taką rozmowę z 8latką, że naprawdę zastanawiam się gdzie są jej rodzice. Dziecko ma tak zakrzywiony obraz dorosłości, seksu, że to w głowie się nie mieści. Oczywiście wszystkie informacje z internetu i od koleżanek.
Ja mam porównanie z koleżanką
Moje to nastolatki 12 i 13 lat, jej 11 i 13. Od 2 semestru moje same z kolezankami chciały już chodzić do 1 klasy, zakończenie roku i początek umawiają sie z koleżankami od 3 lat klasy, spotykają się z koleżankami tu gdzie mieszkamy, czasami nawet idą do galerii, by wybrać sobie ciuchy i płacą moją kartą, ktorą im daje, do kina czasami z kolezankami też chodzą. Koleżanki dziewczyny odworzone pod szkolę, zabierane ze szkoły autem, nie wychodzą poza rejon osiedla, kino, zakupy cokolwiek wszystko z rodzicami. Kiedy patrzę na nie widzę takie słodkie dziewczynki wiek 8 może 9 lat.
I powiem Wam że obie rozmawiamy sporo o tym jak one się różnią miedzy sobą i absolutnie nie krytykuje, każdy wychowuje jak uważa. Ja narazie cieszę się, że moje są zawsze ze mną w kontakcie tel, uprzedzają i pytają gdy iść chcą gdzieś dalej, nie kłamią i trzymają sie wyznaczonej godziny, cieszę się, że poruszamy mnostwo doroslych tematów, bo ta wiedza chroni je przed niebezpieczeństwem, moja koleżanka nie wiem czy doszła do etapu @ w rozmowie. 🙆‍♀️🤷‍♀️

Właśnie chyba nie mieszkam tu gdzie powinnam 😂 jestem mega ciepłolubna,a zimno na zewnątrz = depresja 🤡
mam to samo. Nie lubię zimy, mogłaby nie istnieć. Kocham ciepło, wiosnę, latko.
Jedynie czasem lubie takie leniwe wieczory jak spokojnie pada deszcza za oknem a ja pod kocykiem z herbatka

śmieszne jest to, że dziewczyna, która założyła sierpniowe kreski jest aktywna na wrzesniowych mamach 2023... 😂 coś tu się nie zgadza 😅
edit: a przepraszam, doczytałam, ze pisze, ze poroniła. W takim razie przepraszam, nie chciałam śmieszkowac

reklama
I masz racje, moja siostrzenica w lipcu 14 lat konczy, zrobila sobie lekki makeup na bal, wlosy folowane az lza sie kreci w oku jak szybko dorosleje. A inne dziewczynki…. 14 letnie, wysoki obcas, dluga suknia z rozporem!!! Az strach pomyslec co założą na studniówkę🙈🙈🙈 a moja Maja rzeski pomalowane codziennie…. Ja w wieku 14 lat zapierdzielałam z wózkiemi lalką do drugiej kolezanki. Dzisiejsze dzieci są doroślejsze od nas…
Moja 13latka też maluje rzęsy codziennie i bardzo dba o włosy, myje je kilkoma etapami, nie ogarniam tego, ale ona uwielbia swoje włosy - naturalna blondyna z lokami ala sprężynki i wciąż czymś na nie psika, jakieś mgiełki, aktywatory skrętu, ect.
Ja też daję dużą wolność do wyrażania siebie, ale nie wiem czy bym zezwoliła na farbowanie na burgund;) cieszę się, że takich pomysłów poki co to nie ma...

Jestem 6 lub 7 dpo. Jestem na wakacjach a i tak głowa liczy kiedy sikać...ehh

Do góry