reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czekając na pierwsze maleństwo:)

reklama
Emilchen a mi wlasnie sie nic takiego nie sni. A szkoda. Moze chociaz w taki sposob bylabym choc troche zaspokojona. Inaczej nie ma opcji niestety, swiadomie z Ł nie chcemy ryzykowac i powodowac skurczow

Nulini chcesz napisać studium przypadku?? :-D a tak serio, żadnych tam pikantnych szczegółów, po prostu sni mi się seks jakby to było na jawie i co ciekawe zawsze nad ranem, przed wybudzeniem się, praktycznie co kilka dni, ach ta abstynencja:confused2:

agulqa gdzieś czytałam że same skurcze też mogą być niebezpieczne w ciąży zagrożonej ale jakiś lekarz gdzieś pisał, że najgorsze jest działanie nasienia, które samo w sobie te skurcze nasila więc to mnie trochę uspokoiło, że skoro tak "na sucho" :laugh2: się zdarza to może nie jest takie groźne?

Emilchen wiem wiem. Mi moj gin powiedxzial ze zadnych zabaw wlasnie przez skurcze. No i tak tez robimy. Ale na sny nie mamy wplywu ;-) no i tak jak mowisz to sperma jeszcze bardziem poteguje sile zagrozwnia. My jednak az do porodu bedziemy dmuchac na zimne. Dam rade te kilka miesiecy ;-)

Nulini- widzę że już materiał do badań zaczynasz zbierać:)

No przejrzałaś mnie :-D Cholera, machnę ten doktorat szybciej, niż magisterkę :-D

emilchen, mnie też się śnią takie rzeczy nad ranem, a później szlag mnie trafia, że zamiast wracać do snu, to wypada wstać :-p

Matko, to ta sperma taka zła? :szok:
Coś tam czytałam w pierwszej ciąży, ale już nic nie pamiętam, a my na spontan za każdym razem, bez gumek...

To jak z przyspieszaniem porodu seksem. Niby skład spermy może coś tam pobudzać po którymś tam tygodniu (36? 38?), gdy szyjka bardziej dojrzała :-D Ale nie musi. No a w zagrożonych to nie wiem, pewnie trzeba uważać ;-)

reklama
Z tego co ja wiem to nie tyle sperma coś może zdziałać co penetracja.. Bo nawet lekarz często gdy już jest po terminie coś tam gmera by przyspieszyć poród...

Do góry