reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

czekając na pierwsze maleństwo:)

Widocznie niezbyt dokładnie stosowali, źle odczytywali symptomy powrotu płodności :tak: No ale nie da się ukryć, że to ciężka sztuka, więc jak ktoś nie jest wprawiony, a odkłada poczęcie, to albo wstrzemięźliwość, albo coś innego, choć 100% to tylko to pierwsze :-D

Zazdroszczę koleżankom, które przy karmieniu maja tak wysoki poziom prolaktyny, że choćby chciały to nie zachodzą... 2-2,5lat i dalej... A u mnie 8tyg - 3 miesiące i bach okres. Płodnam bardzo :laugh2::laugh2:

reklama
Nie, po ciąży organizm jest tak ześwrowany, że kalendarzyk to żadna antykoncepcja.:)

p.s. znajoma urodziła w styczniu, a w grudniu już miała drugie :D to musi być jazda!

nieobecna, miałam koleżankę w grupie na studiach, ona ze stycznia, a jej brat z grudnia! W jednym wieku, wszyscy myśleli, że są bliźniakami :-D

Znam dziewczynę bardzo wierzącą, dla której kalendarzyk jest jedyną dopuszczalną formą antykoncepcji, ale niestety po dwóch porodach (jeszcze karmi) musi brać tabsy, bo nijak nie może prowadzić obserwacji i "wyczuć" kiedy jest płodna, a kolejna ciąża zagraża jej życiu...

No ja sobie nie wyobrazam tak szybko drugiego. Chce posiedziec z malym caly macierzynski, rodzicielski i wracam do pracy. Musze troche popracowac, awansowac, pieniadze zarobic i mysle by tak po ok 5latach drugie

Wiec bedziemy stosowac to co mamusia zalecala jak mialam 16lat ;-) czyli szklanke wody zamiast ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agulqa Ty też w szkole pracujesz czy źle zrozumiałam? Ja właśnie kończę awans na mianowanego, tzn. jak zdrowie pozwoli to podejdę do egzaminu w lipcu, ale z kolejnym awansem już nie pójdzie tak gładko :p bo na razie szłam normalnym trybem (bo bezdzietna), ale jakby się teraz udało to myślę, że niedługo zaczęlibyśmy starania o drugie - tyle, że ja już mam 31 lat w tym roku, więc nie mam na co czekać, Ty spokojnie masz czas :)

Megami ja w szkole specjalnej :) pracuję z dziećmi z różnym upośledzeniem i w różnym wieku, bo oprócz wieku szkolnego mam dwójkę chłopców: 4 i 5 lat na wczesnym wspomaganiu rozwoju. Dlatego od razu na zwolnieniu (oprócz faktu, że ciąża wysokiego ryzyka) - u nas większość idzie od razu na l4. Ty też w szkole?

reklama
Powiedzmy :-D Nie zdążyłam jeszcze rozpocząć wspinania się po szczeblach awansu zawodowego. Może jeszcze będzie mi dane ;-)

Do góry