szczesliwa
Fanka BB :)
a my zatrzymalismy sie na marchwce i jabłku
mała je z mna oczami jak cos jem łyżeczka
mała je z mna oczami jak cos jem łyżeczka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Marcel lubi brokuła i jad samego , ale najbardziej mu smakuje jarzynka: ziemniak, marchewka, pietruszka, seler i brokuł.Może powinnam do tych słoiczków dodać marchewkę albo dynię?
U nas póki co dynia z ziemniakiem na pierwszym miejscu :-) Aż mu się ręce trzęsły z wrażenia Tak poza tym jeszcze 2 dni i już nie będzie w ogóle cycowania. Rozłożyłam to sobie na raty. Co 3 dni odejmowałam jedno cycowanie na rzecz butli i w sumie przeszliśmy do butli bez większego szoku czego się najbardziej bałam. Teraz będę mogła ze spokojną głową jeździć na zajęcia :-)
AsiekZ Jak zaczęłaś podawać butlę to ile Twój synek zjadał? bo Moja strasznie mało wcina.
Ja też próbuję przejść na butlę i po wielkich płaczach Tosi na widok butli zrobiłyśmy przerwę dwutygodniową i wczoraj jej znowu podałam - wypiła tylko 30 ml. Dzisiaj rano o 5:30 zjadła cyca a o 9:30 podałam sztuczne i wypiła znowu tylko 30, po godzinie dałam jej znowu sztuczne i wypiła 60 ml wypluła butlę i zasnęła wstała po 2 godzinach więc znowu butlę i zjadła 70 ml. odczekałam 20 minut i dałam jej cyca (zjadła "całego"). Myślałam, że jak zobaczy brak cyca to wkońcu zje całą porcję sztucznego ale poddałam się i dałąm cyca. Nie wiem w czym tkwi problem - na początku wogóle nie chciała butli a teraz zaspokoi pierwszy głód i dziękuje za butlę. I jak ją przekonać do wciągnięcia całej butli?