reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

Hmm,to chyba już tylko my "przepisowo" na samym cycku:cool2:

niektóre z nas pracują, i niedługo muszą/chcą wrócić do pracy! a nie tylko dom, i nic nie poradzimy na to że państwo takie głupie, 20 tygodni macierzyńskiego (4 i pół miesiąca) i zalecenie karmienia samym cycem do 6 miesiąca, jaky nie liczyć nie da rady

reklama
... nic nie poradzimy na to że państwo takie głupie, 20 tygodni macierzyńskiego (4 i pół miesiąca) i zalecenie karmienia samym cycem do 6 miesiąca, jaky nie liczyć nie da rady

No fakt. 12 lat temu mialam 26 tygodni macierzynskiego. Teraz tylko 20.
Ale z kazdym dzieckiem min. do roku siedzialam w domku. Przez to bylo nam chwilami cieżko (finansowo) ale nie żaluje. To czas ktorego nijak się potem nie odzyska.

Heh z jednej strony też bym posiedziała, ale z drugiej - finansowo nie da rady...u nas ostatnio była jarzynka z kurczakiem i reakcja na łyżeczkę podobna jak u MaDuni....

Jeśli chodzi o wieczorne karmienie butlą Mati cały czas zjada 100ml, czasem ciut mniej ile zjada z cycka nie mam pojęcia ale zawsze wydulda całego a czasem to i drugiego dostanie.
Julian wieczorem dostaje pierś, ciągnie 15-20 minut, a potem butlę, zwykle zjada 130-150ml. :tak: Potem śpi conajmniej 6 godzin. :laugh2:

Dziś powtórzyliśmy marchewkę-ziemniak-kalafior-groszek, a jutro spróbujemy pierwszy raz mięso: marchewka-ziemniak-wołowina. :tak: Ciekawe czy Julian to mięsożerca po mamusi... ;-)

I mam pytanie: ile wasze dzieci zjadają na jeden posiłek?

Julian zjada 100g i potem zaczyna się kręcenie i brak zaineresowania łyżeczką. :-p Potem dostaje jeszcze pierś na dokładkę, ale zwylke ciągnie nie dłużej niż 5 minut.

Ma Dunia to fajnie twój Julian zjada wieczorkiem:tak: kurcze co tu zrobić, zeby mój chciał wiecej:sorry2:

Ja podaję pół słoiczka 125 g o 16, po nim cyc, ale dzisiaj młodemu było stanowczo za mało więc jutro spróbuję podać cały. Cycka miętoli tak z 10 minut

Gabi dalej lecisz na samym cycu?

my lecimy na cycu i raz na tydz daje jej słoiczek w tamtym tyg dałam jabłka i banana
teraz dam jabłka z słodka marchweką

ale cyc i tak góruje

reklama
no właśnie służba nie drużba :-D do pracy wróciłam więc wprowadziłam jeden posiłek stały - potem pije moje odciągnięte , a w weekendy tylko cyc - bo jakoś mi wygodniej :-p:sorry2:

Do góry