reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
Dzisiaj podałam małej pierwszy raz kaszkę ok. 19 a przed snem ok. 20 zjadła jeszcze cyca :-) Taki obżarciuch z niej ?? Tak się zastanawiam czy na noc można podać kaszkę? nie jest za "ciężka" na noc? Niedługo już cyca nie będzie miała jak wrócę do pracy a chcę jej jakoś ułożyć pory karmienia jak przejdzie na sztuczne - jeśli się uda bo jak narazie butli nie chce nawet jak jest baaaardzo głodna. Łyżeczką zje, samą butlę ssie a jak jej poleci ze smoka to otwiera buźkę i wypluwa.

Może macie jakieś rady na to? Trochę mnie dziwi, że jak butla pusta to ona ssie smoka a jak leci ze smoka to otwiera buźkę.

Ostatnia edycja:
Lucyper powodzenia... ja się też martwię, jak to bedzie, tym bardziej, że czeka mnie pobyt w szpitalu, dziecko chętnie mamla butelkę, dopoki nic mu z niej nie leci:confused2: wypróbowałam już chyba wszystkie dostępne na rynku butelki i lipa...

o kurde...z tego co wiem to TT bardzo laski chwalą...ale co ja tam wiem moja butli tez nie klei to taka cycolinka , ale z checia poczytam wasze rozwiazania co by sie poduczyc

moj mlody je tak:
6.00 cycek
9.00 pol serka danio ze startym biszkoptem
12.00 cycek
15.00 obiadek łyzeczka(sama gotyje:tak:)-tak mniej wiecej caly słoiczek
18.00 cycek
20.00 cycek
21.30 kaszka "smaczny sen" bobovita ok 150-180ml
kasze daje mu jak juz spi bo jak niena spiaco to potem co pol godziny wstaje na cyca a jak zje na spoch to spi cala noc:tak::-)
no i w ciagu dnia pije albo herbatke "jablko z melisa"(dobrze gasi pragnienie)herbatke ulatwiajaca trawienie jak ma zaparcia i raz na jakis czas soczek jakis kupujemy
------------------------------------
a jesli chodzi o butle to do picia uzywamy TT(bardzo jestem zadowolona jak odciagam mleko to pije tylko z tej butli) a do kaszy to mamy aventa 3przeplywowa i tez jestem zadowolona

Ostatnia edycja:
skunkanka - czasem nie w butelce jest problem, a w tym kto i jak ją trzyma - myślę, że jak dziecko dostaje od mamy butlę to może nie wiedzieć o co chodzi przecież mama=cyc, no i tak naprawdę testową butlę daje się jak dziecko nie jest jakoś wielce głodne
ja mam stare butelki avent po starszym synku i do głowy mi nie przyszło żeby je zmieniać:-p
jak Maks został z nianią i był głodny to za pierwszym razem był ryk - poradziłam wtedy niani, żeby go trzymała tak jak ja do karmienia tylko zamiast piersi dała mu butlę - momentalnie podziałało;-) jak mus to dziecko się nauczy:sorry:

reklama
koga masz chyba rację, że nie w butece tkwi problem. Mam kilka butli różnych firm i kilka smoków i żaden nie "działa". Próbowała moja szwagierka (położna) podać Tosi butlę przez dwa dni w południe jak właśnie nie bardzo głodna była. Dziwne bo za pierwszym razem od razu się przyssała i wypiła pięknie 50 ml a potem nagły płacz i awantura...i tak już zostało. :-( Po dwóch dniach przestałyśmy bo mała nawet baaardzo głodna nie chciała tylko bardzo płakała przy tej butli. Poczekam jeszcze kilka dni i znowu zaczniemy. Może jak teraz zajada kaszkę to i mleczko podejdzie przez smoka? bo łyżeczką to i owszem zajada mleczko sztuczne.

Po wczorajszym posiłku wieczornym kaszki a potem cyc przed snem mała przespała od 20 do 4 :szok: bez ruszania i kręcenia się w nocy (a tak to potrafiła budzić się co godzinę). Potem wstała o 7. Wreszcie się wyspałam:-). Mam nadzieję, że to nie był jednorazowy prezent od Tosi tylko już tak zostanie :-D

Do góry