reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

ja tez biore witaminy wiec mała w cycu dostaje co trza

adusia przystawiaj z 2 cycków niech sciąga pokarm dziecko to najlepszy laktator -tak kiedys napisała Ma_Dunia i to prawda...
Wiem bo odciągaczem tyle nie ściągnę...teraz karmię tak zaczynam od tej bolącej piersi a później podaję drugą.Boli mniej moze do wieczorka przejdzie....

reklama
ech adusia ja rozumiem tez to pzrerabiałam...systematycznosc w cyckach rzecz konieczna i masuj ful i spróbuj ciupke mniej pić

ja tez biore witaminy wiec mała w cycu dostaje co trza.

No tak ale ja kompleksu witamin nie trawie- przez żelazo, mam po nim okropne zatwardzenia :(
Co do wit. K - producent zaleca do 3-4 miesiąca życia, ja miałam po prostu 10 tabletek ponad te 3 miesiące. W sumie mogłam sama łyknąć :tak:

...zacznę warczeć jak wymasowałam w jednym miejscu to w drugim mi sie zrobilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i do tego w nocy bolało aż ramię i pacha:-:)-:)-( ,kompresy i masowanie oraz przystawianie ssaka przynosi efekty...
Adusia - a spróbuj (jeśli pierś nie jest przepełniona i mimo to boli) przyłożyc sobie gazę nasączoną wywarem z szałwii. Ja tak przy ropniu robiłam i na prawdę pomaga.:tak::tak::tak:

koniec cyckowania przynajmienj do jutra a w poniedzialek sie dowiem czy sa jakies szanse na dluzsze kartmnienie, bylam dzis na pogotowiu z strasznym bolem w klatce piersiowej okazalo sie ze ok tylko serce zaszybko mi bije, dostalam leki po ktorych 24 h niemoge karmic wiec mam jeszcze jutrzejszy dzien, w piatek mialam badania krwi pod katem tarczycy, niewiem czy jesli wyjdzie cos nie tak i bede musiala brac jakies leki na tarczyce bede mogla karmic jestem zalamana

koniec cyckowania przynajmienj do jutra a w poniedzialek sie dowiem czy sa jakies szanse na dluzsze kartmnienie, bylam dzis na pogotowiu z strasznym bolem w klatce piersiowej okazalo sie ze ok tylko serce zaszybko mi bije, dostalam leki po ktorych 24 h niemoge karmic wiec mam jeszcze jutrzejszy dzien, w piatek mialam badania krwi pod katem tarczycy, niewiem czy jesli wyjdzie cos nie tak i bede musiala brac jakies leki na tarczyce bede mogla karmic jestem zalamana
Aniolek spokojnie... Na razie nie martw się na zapas, pewnie wszystko dobrze się skończy. :tak: A nawet gdybyś musiała przerwać karminie piersią to nie koniec świata, Patryk na butelce też będzie się wspaniale rozwijał. :tak:

Aniołku,trzymaj się.Tak czy siak,to będzie dobrze.Zadbaj troszke o siebie,dzieci potrzebują zdrowej mamy.Pewnie tachykardia i brak potasu od leków na astmę.Skąd ja to znam:zawstydzona/y:Buziaki.

Aniołku równie ważne co karmienie jest Twoje zdrowie - a skoro trzeba o nie zadbać :tak::tak::tak:. Moja najstarsza córcia (dzisiaj 12-latka) na sztucznym mleku od 4-go miesiąca chowana i bez żadnych problemów się obyło. Co wazniejsze, na sztucznym zaczęła mi całe noce przesypiać - po 12h!!! No a do dzisiaj uwielbia mleczno-mączne potrawy :-D

dzieki za mile slowa
moja starsza cora to butelkowa panna, zdrowa i silna wiec wiem ze mlodemu nic niebedzie:tak:ale tak mi jakos przykro zwlaszcza jak on wczoraj wieczorem dostal histerii i szukal cycka, ciezko bylo.
ale dzis juz wrocilismy do cyca on szczesliwy i ja tez, jesli juz musze odstawic to powoli stopniowo a nie z dnia na dzien.
wierze ze bedzie dobrze

reklama
Do góry