reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

doczytałam w końcu i ten wątek :-)
no i ja równiez dołączam do tych co na wieczorne jedzenie podają butlę sztucznego, tylko u mie sprawa o tyle dziwna, że po kąpieli Karol jakby nie chce się chwycić cycka, albo oczekuje, ze od razu z niego poleci... :baffled: a tu musi chwilkę possać przecież, no i nic tylko się wkurza, bo on chce już, no i by oszczędzić nam nerwów, dajemy nan1 120 ml od dwóch wieczorów, i też jakoś nie mam strasznyych wyrzutów sumienia z tego powodu, przecież i tak do pracy nie długo będe wracać:-( i trzeba będzie podawać sztuczne, myślę że na 3 karmienia, a na 3 -4 będą cycki, jeszcze muszę to przemyśleć:confused:

reklama
Z moją piersią jest już OK za to od 2 dni mała mocno marudma była ,płakała i niewiedziałam o co chodzi.Przyczyna bardzo prosta - była głodna:-:)-( po objedzeniu 2 piersi... i teraz sytuacja wygląda tak : karmienie wieczorem i w południe butelka pozostałe cycek.....

No i pojawilam sie na tym watku rowniez.Kurde dziewczyny jak Wy macie czas na ogarniecie tych wszystkich watkow??:confused:

Ja rowniez przerabialam zastoj kilka razy.Boli jak cholera:confused:Ja mam tak,ze jak w nocy nakarmie dwa razy z tej samej piersi to rano jak sie budze to piers kamien!!!!:szok:I musze natychmiast cos zrobic-najczesciej Domis je z niej ale normalnie dotknac sie nie moge!!

No i ja rowniez przylaczam sie do tych posiadajacych wycieki:dry::baffled:U mnie czesciej w dzien sa.Juz mniej niz na poczatku ale i tak czesto!!Eh...moje cycki chyba nigdy sie nie unormuja i caly czas bede miala nadmiar mleka:sorry2:

Ja miałam mięciutkie już i było wszystko ok. Ale jak teraz zaczęłam wprowadzać jedzonko stałe to Marcelek wydłużył sobie czas miedzy posiłkami i a piersi jeszcze się nie przyzwyczaiły i nabieraj tak jak wcześniej. Ale myślę ze lada dzień i to się unormuje.
Ja przeciekam cały czas. Jedna karmię a z drugiej cieknie. Co prawda nie jest to potok ale wkładki muszę nosić bo będą plamy.

Przyłączam się do grona przeciekających :zawstydzona/y:
Lubię karmić bubę piersią i na całe szczęście mogę jeść wszystko co mi się podoba :-p.
A zastój pokarmu, to chyba najgorsze co może być.
Mi pomogły rady Ma_Duni i polecane przez nią kapturki na pokaleczone brodawki - WIELKIE DZIĘKI

Kurde dziewczyny jak Wy macie czas na ogarniecie tych wszystkich watkow??

Nie ogarniamy, zwłaszcza jak kilka stron w wątku przeczytać trzeba :no:
Czasami mam dosłownie kilkanaście minut na kompa dziennie....

A co do cyca - w nocy często podkładka mokra, w dzień rzadziej - raczej jak mała zasysa - wtedy czuję jak i w drugiej piersi wzbiera. Bez stanika w takich przypadkach leciałoby ciurkiem :cool2:

reklama
Do góry