reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

też jadam banany - ale z umiarem bo działają zatwardzająco a u nas kupy trochę za rzadko
śliwki suszone pogryzam:happy:
i dziś 2 rzodkiewki z własnego ogródka wychodowane przez Maksa - zobaczymy:happy:

reklama
ja tez jem banany i jabłka i w ogóle lubie owoce

a co uwazacie na temat grila? ,majówka sie zbliża będziecie jesc? ja planuje chude mięsko sprobowac...zobaczymy...jaka będzie reakcja

Szczesliwa ja sie napalam na cycki z grilla:-) takie kompletnie bez przypraw, tylko rzucone na ruszt, lekko tylko mazniete oliwa z pestek winogron:-)

Dziewczyny, a co pijecie? Ja jak narazie wode niegazwowaną i herbatę
Można jakieś skoki, kubusie, czy coś...

skunkanka mniam :-) ja dzis zaliczyłam małe udko z grila

zobaczymy czy bedzie rewelacja jakas wieczorem czy jutro

i dzis zajdłam smażonego nalesnika -pierwsza smazona rzecz z patelni

nadii co do soków pije tylko jabłkowy z wodą, wode, herbatke ziolową dla dzieci i raz wypiłam laktacyjną -i miałam straszny nawał teraz lezy i sie kurzy na półce...

słyszAŁm że kubusiów nie można a czemu? nie wiem...tak cos mi sie obiło o uszy -ale też ciekawa jetsem co pijecie

ja piję mineralną, sok jabłkowy, mleko, kefir naturalny, herbatę czarną, owocowe i Hippa laktacyjnego, a poza tym raz się skusiłam na bardzo mleczną kawę.
Za to kończą mi się pomysły na jakiś fajny, lekki obiad. A ileż można jeść krupnik, rosół i dania z ryżu z warzywami? Chociaż zaliczyłam też odgrzewane pierogi ruskie i uszka z mięsem. No i na razie małemu poza dużymi gazami nic nie jest :-) a i to nie zawsze.

My pijemy wode niegazowana, herbate zurawinowa, bawarke i sporadycznie kawe. A no i barszczyk z hortexu:-) co do laktacyjnej pilam, ale juz nie pijam, bo sie dowiedzialam, ze ta z hippa to nie za bardzo...

Co do jedzenia - ostatnio mialam na przyklad klopsy w sosie koperkowym, kuskus i do tego gotowany kalafior. Dzisiaj rybka z raclette'a, ryz i salatka z salaty lodowej, kukurydzy z odrobina oliwy z pestek winogron, a na deser lody waniliowe:-) korzystam, poki M w domu, przynajmniej jem cieple obiady, bo normalnie to wszystko albo gotuje na raty, albo jem na zimno...

ja dzis zupa buraczkowa pozniej udka z grila pycha

wczoraj krupnik
przedwczoraj ryz z rybka z pary i sałatka

jutro cd buraczkowej a na drugie danie planuje ziemniaczki z pary i filet z pary bardzo mi smakuje jedzenie z pary

swoją drogą pomysły tez mi sie konczą

reklama
Dziewczyny, a co pijecie? Ja jak narazie wode niegazwowaną i herbatę
Można jakieś skoki, kubusie, czy coś...

kochana ja kubusiow nielubia ale nalogowo pije pysia i vitaminke tylko bez dodatkow cytrusow i truskawek:tak: wode mineralna, soki jablkowy i malinowy no wszystko procz sokow z owocow pestkowych, cytrosow i truskawek.

Do góry