reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

Ja pije wodę mineralną niegazowaną, sok wieloowocowy lub multiwitaminę, herbatę na laktacje ( z apteki taka do zaparzania) koper włoski i rumianek. A z rana pije kubełek Ricore z mlekiem :tak:
Na obiad jadam wszystko.
Kurczak pieczony, cycki kurczaka smażone, cycki kurczaka w sosie.
Wołowina, wieprzowinę w sosie, pieczoną . itp. Nie jem tylko nap schabowych czy mielonych ( bo to smaczne dopiero jest jak się dobrze doprawi i wysmaży)
Ryby smażone, pieczone.
Pierogi ( własnej roboty, nadzieje dowolne, nawet z pieczarkami jadłam)
Ziemniaki pod każda postacią. Pieczone, smażone, gotowane. Kluski śląskie, pierogi, kopytka, pyzy itp.

reklama
My pijemy wodę niegazowaną hektolitrami:-D, (P. nie nadąża z kupnem i mówi że mi paletę zamówi), herbatkę zwykłą, laktacyjną, bawarkę, czasem samo mleko.

A co do jedzenia to wczoraj skusiłam się na pulpety smażone i jak narazie kupy brak:zawstydzona/y:

Ja piję duuużo wody ale nie tylko mineralnej również gotowanej. do tego rozwodnione soki, herbatę czarną - słabą, no i mleko.
kawy jeszcze nie próbowałam ale to z lenistwa, a bawarki nie tknę grrr

nam po grilu nic nie było, wiec super

ale mysle żeby sobie jakis kompot zrobic bo nudzi mi sie sok jabłkowy...

My pijemy wode niegazowana, herbate zurawinowa, bawarke i sporadycznie kawe. A no i barszczyk z hortexu:-) co do laktacyjnej pilam, ale juz nie pijam, bo sie dowiedzialam, ze ta z hippa to nie za bardzo...
A czemu ta z Hipp'a nie za bardzo ?? Bo ja ja pije.... Cos z nia nie tak ?? Z poprzednia corka tez pilam i nic sie nie dzialo....

Niuni sister moja mi powiedziala, zeby tgo nie pic, jej swego czasu odradzil lekarz, tylko nie pytaj dlaczego, bo ja mam specyficzny system rozmowy z moja siostra, po prostu momentami mozg mi sie wylacza juz odruchowo, bo w wiekszosci gada glupoty, a ze rozmawiamy przez tel, moge sobie na to pozwolic:zawstydzona/y: zreszta powiem Ci szczerze - odstawilam i jakos roznicy w zachowaniu mlodego nie widze:confused2:

reklama
Do góry