reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kasiulka rozmawiamy z nim codziennie i nic ;-) W piatek mam wizyte a juz stosuje 3S i nic... pije herbatke malinowa a maly ciagle w brzuszku :baffled: musze jeszcze sprobowac winka i ananasa, i w sumie moze okna w kuchni umyje a co :-) z dietke to juz odpuscilam troszke :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Wiem że taka różnica to zadna róznica.. ale jakos nigdy wcześniej synal nie był za mały :) ma za to tendencję do głowey większej o ok 3-6 dni ;) choć z mózgiem wszystko jest ok. Taka jego uroda... Ja dziś wtranżoliłam 12 pierogów podsmażanych i wynik 119 :D więc w normie :D Za to jak rano znów mi ten cukier skoczy po sniadaniu to chyba wycofam się z porannego chleba (ale jutro juz przetestuje ten mój stary chleb a nie żytni)!

Witam się po ostatniej wizycie u mojego ginekologa.
Kolejne spotkanie 6 tygodni po porodzie. Aż się wystraszyłam jak to usłyszałam. Dotarło do mnie, że to koniec (koniec ciąży). Ale jaja :szok: Nie może być :baffled:

Niestety nie wiem jak tam moja szyjka. Doktor nie badał mnie, bo biorę globulki z antybiotykiem i stwierdził że nie będzie. Także ani nie wiem czy mam rozwarcie, czy skrócona. Szkoda :no:

Mała waży 3200 gr (z tolerancją 400 gr). Lekarz powiedział, że jest bardzo nisko (ale nie zapytałam co to znaczy)

Malinka, podobnie jak Ty folguję sobie z dietą :zawstydzona/y: Byłam dziś tak głodna jak pojechaliśmy na zakupy do supermarketu, że złapałam paczkę chipsów 85 gram i zjadłam z kilkoma ogórkami z beczki :baffled:
Potrafię mieć po obiedzie cukier na poziomie 90-100, a po przekąsce zachciankowej 150, i zdarza mi się to niestety dość często :sorry2:
No cóż, niedługo koniec (albo początek) :tak:

No to nam się powoli z wątku słodkie mamusie wykruszą ...zostanie nas garstka
ptaszyna83, agorana i ja ...

jolenkaq ja ze względu na tę cukrzycę ciążową właśnie mam USG co miesiąc, nawet na początku ciąży zdarzyło się ze 2 razy co dwa tygodnie, do tego miałam USG w specjalnej poradni na podobno najlepszym sprzęcie w województwie w 22 tygodniu, gdzie zrobili mi echo serca maluszka i sprawdzili wszystkie jego parametry.

Dziś rano cukier 98 :( a było juz tak ładnie o 3 w nocy miałam 117 , na szczęście do 9.00 spadł.

ptaszyna83 to my w podobnym czasie się rozpakujemy:)

reklama
Dokładnie nikuś.. choc mój synek na wczorajszym USG coś o tydzien za mały się okazał... zobaczymy co powie mój lekarz no i mam badanie 29 maja to w 32 tyg takie bardziej szczegółowe :)

Do góry