reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

agorana
wafel ryżowy+musli w jogurcie = nu nu nu :no::no::no:

Sprawdź ile te wafle mają węglowodanów
Szkoda że nie zmierzyłaś w międzyczasie w nocy, nawet ze 2 razy

reklama
Hej....ja o jogurcie moge tylko pomarzyc od poczatku diety nie toleruje rzadnego.....wszystkie u mnie podnosza. Ja przesadziłam wczoraj wieczorem, miałam kryzys, nie przyznam się co zjadam na kolacje ale po 1 h miałam 170 a po 2 h tez 170.......:angry: sama sobie jestem winna.

*AgA*
Nie tylko Ty grzeszysz.
Ja wczoraj byłam zostawić swoje siuśki w przychodni i w drodze powrotnej kupiłam (w ramach imieninowych smakołyków) w ulubionym sklepiku (który od diety omijam szerokim łukiem) śliwki w gorzkiej czekoladzie, ciasteczka wiatraczki (z powidłami) i jeszcze takie ciastka jak za czasów komunizmu ze "strzelającą" prawdziwą czekoladą i nadzieniem na herbatniku. Zjadłam po drodze do domu po trochu wszystkiego i po godzinie 150 :no:
Potem w ciągu dnia jadłam tyle samo co rano do każdego posiłku :baffled: :sorry2: (jak widać ranne 150 nie bardzo mnie zraziło) i za każdym razem miałam poniżej 115 ! Czyli co? mogę jeść ciastka i inne słodycze tylko nie rano?

Ja dzis rano znów po chlebie 125 :/ ale musiałam isc na wizyte i nie miałam jak zjesc nic innego... trudno - ten chleb dokończy mój mąż... a ja może spróbuje serek i stary chlebek na śniadanie... Ja jem wafle ryzowe (maja bardzo mało węglowodanów - mniej niż chrupkie pieczywo - z owocem i jogurtem na kolacje... i wyniki rano mam w normie). A Insulina to nic złego... skoro ma pomóc dziecku....
Mój maluch wazy 1090 gram.. i jest o tydzien za mały :( do tej pory zawsze był w terminie idealnie... ciekawe czy ten mniejszy przyrost to skutek diety :/

ptaszyna u mnie niska waga dziecka jest z cala pewnoscia wynikiem diety ( przynajmniej tak mysle) bo termin wg OM miałam na 2 maja pozniej na 15 wg USG a po diecie az na 27 wiec teraz na koncowce diete troche odpuszczam zeby podtuczyc synka ;-)

ptaszyna u mnie niska waga dziecka jest z cala pewnoscia wynikiem diety ( przynajmniej tak mysle) bo termin wg OM miałam na 2 maja pozniej na 15 wg USG a po diecie az na 27 wiec teraz na koncowce diete troche odpuszczam zeby podtuczyc synka ;-)
Powiedz mi w takim razie kiedy w Twoim przypadku zacznie się tzw. przenoszenie ciąży. Ja mam w karcie ciąży wpisana datę wg OM 26 maja wiec tej daty będę się trzymała

Ptaszyna
moja Mała w 29 tyg ważyła 1200 g teraz 2600 g biorę pod uwagę błędność pomiaru i to ze oboje z mężem tez urodziliśmy się z niska waga. Poza tym pytałam lekarza który robił mi USG czy trochę niska waga może być powodem cukrzycy powiedział ze nie bo dziecko jest w granicach norm

no wlasnie AGA nikt mi tego nie chce wytlumaczyc kiedy bede miala przenoszona ciaze. Mam wizyte w piatek wiec bede molestowac lekarza, i napewno wypytam o KTG skoro diabetolog mi mowila ze mam miec robione raz w tygodniu. Rece opadają :-(

reklama
Cześć dziewczyny jak wasze cukry.
Malinka kochana ty to mogłabyś już urodzić co ty tu jeszcze robisz na porodówke już i z głowy pogadaj ze swoim maluszkiem może się zdecyduje. :-)
Jeżeli chodzi o USG to trzeba brać jakąś korekte na n to badanie.

Do góry