reklama
angelka93
Początkująca w BB
Po pierwsze zawsze masz szkolenie u pielęgniarki i ona tłumaczy co i jak będziesz musiała mierzyć cukry. A insulina to nic strasznego to ma Ci tylko pomóc. Co do diety wywal wszystko z diety co białe, biała mąką, biały ryż, biały chleb. Chleb polecam z niskim Ig, mąka to wiele jest innych np . kokosowa orkiszowa itd no i jedz co 2,5h. pij dużo wody
Patka2207
Fanka BB :)
mąka pszenna. Najlepiej jeść takie typ powyżej 1800Mąka i białe pieczywo też robi wyrzuty insuliny
Patka2207
Nie przejmuj się ja też zawsze cukry niższej granicy a tu cukrzyca i po usłyszeniu jakich starań i diet to wymaga to się załamałam jak z dnia na dzień trzeba zmienić swoje życie. Człowiek zastanawia się codziennie co zjeść. Ja jem 5 posiłków co 3h ostatni o 21-21.30
Madame JS
Nigdy nie miałam krzywej,cukrzycę stwierdzono od razu po wyniku na czczo w okolicach 93-95. Dieta od razu, potem 1j insuliny.
W dietę trzeba się "wciagnąć", uważać na IG,a przede wszystkim sprawdzać po posiłkach, na co i jak reaguje Twoje ciało. Bonusem było to, że w ciąży praktycznie nie przytyłam, a wręcz zeszczuplałam
W dietę trzeba się "wciagnąć", uważać na IG,a przede wszystkim sprawdzać po posiłkach, na co i jak reaguje Twoje ciało. Bonusem było to, że w ciąży praktycznie nie przytyłam, a wręcz zeszczuplałam

olka11135
Zreszta ten ryż to był taki przykład, czasem kompletnie nie jem nic do obiadu oprócz mięsa i sałatki, a czasem jeśli mi się chce obierać ziemniaki to jem ziemniaki, no różnie to bywaw każdym razie no tak jak napisałam muszę zasięgnąć więcej informacji.
Ziemniaki to też mega wysoki indeks ... ale wyrzut insuliny możesz mieć też właśnie z tego, że nie zjadłaś nic z węgli.
To nie chodzi o to, żebyś się obrażała. Tylko po prostu świadomość odżywiania w cukrzycy jest bardzo mała w Polsce i mówię to jako mama dziecka z cukrzycą, majaca również w innej ciąży cukrzycę ciążową.
Nie każdy dietetyk też poradzi sobie z taką dietą
Patka2207
ja na razie schudłam 3kgNigdy nie miałam krzywej,cukrzycę stwierdzono od razu po wyniku na czczo w okolicach 93-95. Dieta od razu, potem 1j insuliny.
W dietę trzeba się "wciagnąć", uważać na IG,a przede wszystkim sprawdzać po posiłkach, na co i jak reaguje Twoje ciało. Bonusem było to, że w ciąży praktycznie nie przytyłam, a wręcz zeszczuplałam![]()

reklama
Patka2207
ja też poproszę jak możnaW zdrowym odżywianiu też chodzi o to aby komponować odpowiednio posiłki. Wyślę Ci na priv, przykładowe rozpiski jak chcesz![]()