reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy badanie cukru w ciąży

Tak biorę luteinę 200 2x2 od początku ciąży i od początku plamień dodatkowo duphaston 3x1.

reklama
Zadzwoniłam do lekarza, mam zrobić badanie. Trochę się martwię, bo mam te plamienia i bóle podbrzusza, a czytałam, że niektóre dziewczyny mają kontrolę co tydzień albo nawet kilka dni jeśli wcześniej poroniły i mają plamienia. Ja miałam wizytę tydzień temu z powodu plamień, a następną dopiero za tydzień, czyli dwa tygodnie przerwy. To będzie ciężki tydzień, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Badania oczywiście zrobię. Test Pappa czytałam, że się robi pomiędzy 11 a 14 tygodniem, ja jestem w 10 tc., więc jest jeszcze trochę czasu, lekarz jeszcze nic nie mówił.
Na takie badania się czeka, ja jak dzwoniłam.to czasem miesiąc czekania na badania, powinnaś się już zapisać do lekarza z certyfikatem fmf.
Ja po poronieniu miałam standardowo wizytę co 3,5 tygodnia. Na tym etapie i tak lekarz nic nie zrobi poza przepisanie duphastonu

Ness. myślałam, że to mój lekarz zrobi mi badania, a do tego musi być uprawniony lekarz? Nic mi mój lekarz nie mówił, dopytam go na wizycie, może ma certyfikat o którym piszesz. Ja w zeszłym roku poroniłam w 8 tc., więc nigdy jeszcze tych badań nie robiłam.

Ostatnia edycja:
Ness. myślałam, że to mój lekarz zrobi mi badania, a do tego musi być uprawniony lekarz? Nic mi mój lekarz nie mówił, dopytam go na wizycie, może ma certyfikat o którym piszesz. Ja w zeszłym roku poroniłam w 8 tc., więc nigdy jeszcze tych badań nie robiłam.
Tutaj możesz sobie sprawdzić czy Twój lekarz ma taki certyfikat :)

Dziewczyny dziś zrobiłam cukier na czczo, było 88. Wiem, że norma w ciąży to poniżej 92. Jestem w 10 tc. i pierwszy raz sprawdzałam glukozę. Czy Wy przy takim poziomie cukru na czczo (blisko 92) robiłyście już OGTT?

reklama
Do góry