Nektarynka2
Fanka BB :)
Też taki miałam w 15 tyg zrobiłam krzywa i wyszła cukrzyca 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie , nieee absolutnie się nie obrażam, po prostu chodziło mi bardziej w " zdrowym odżywianiu", że wiesz ta dieta jaką do teraz miałam bez cukrzycy byla okej przynajmniej tak mi się wydawało. Dlatego podałam te przykłady, a jak słyszę, że jeszcze tyle do zamiany to po prostu mnie to przeraża, bo wydaję Ci się, że robisz wszystko okej a tu nagle bach, wszystko co jadłam do tej pory jest złe, a moja świadomość zerowaZiemniaki to też mega wysoki indeks ... ale wyrzut insuliny możesz mieć też właśnie z tego, że nie zjadłaś nic z węgli.
To nie chodzi o to, żebyś się obrażała. Tylko po prostu świadomość odżywiania w cukrzycy jest bardzo mała w Polsce i mówię to jako mama dziecka z cukrzycą, majaca również w innej ciąży cukrzycę ciążową.
Nie każdy dietetyk też poradzi sobie z taką dietą
Też miałam na początku takie wrażenie, ale dziewczyny tutaj bardzo pomogły, podzieliły się przepisami, itp. A po krótkim czasie to już wchodzi w nawyk . Nikt nie neguje, że jadłaś zdrowo, ale niestety w takich okolicznościach ciało trochę wariuje. Utrzumywalam te sama diete przez cala ciążę- a tu nagle po 30 tygodniu cukry zaczely zyc wlasnym zyciem o nie dalo sie tego nijak wytłumaczyć...Nie , nieee absolutnie się nie obrażam, po prostu chodziło mi bardziej w " zdrowym odżywianiu", że wiesz ta dieta jaką do teraz miałam bez cukrzycy byla okej przynajmniej tak mi się wydawało. Dlatego podałam te przykłady, a jak słyszę, że jeszcze tyle do zamiany to po prostu mnie to przeraża, bo wydaję Ci się, że robisz wszystko okej a tu nagle bach, wszystko co jadłam do tej pory jest złe, a moja świadomość zerowa![]()
Nawet nie chodzi o to czy jesz zdrowo ale co jesz i po czym będzie ci wybijać cukierKurcze właśnie perspektywa diety mmie przeraża, bo ja naprawdę jem całkiem zdrowo, i nie wiem co jeszcze mogłabym w niej zmienić, no kawe z mlekiem na bez mleka, nie słodzę już od lat, piję tylko wodę, co do obiadów to są to najczęściej zupy a na drugie jem zazwyczaj jakieś lekkie rzeczy typu kurczak, ryż i sałata lodowa. Nie używam tłuszczu bo przerzuciłam się na air frayera.. wiadomo, że czasem zdarzyło mi się zjeść coś słodkiego i to wyeliminuję, ale jak myślę o diecie to trochę czuję się jak dziecko we mgle..no ale trzeba będzie to po prostu poszukam dietetyka, albo jeśli możesz napisz mi co wyeliminowałaś z diety, będę bardzo wdzięczna
i dziekuje za trzymanie kciuków
![]()