reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Akaata jakbym wyczula w glosie pewna doze smutku, ze "tylko":-D:-D:-D:-D:-D

Kfiatek brak mi słów... i znowu mi slina zeby wybija....:baffled::-):-):-):-)
 
a w ogole, zachcialo mi sie durnej innowacji i zamiast paczka z marmelada to sobie z budyniem kupilam. no i fajfusy z budyniem pomaranczowym zrobili - taki gniot, ze az sie przez chwile zrazilam do paczkow. na cale szczescie mi przeszlo, no ale zagrozenie bylo widoczne.......:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
 
Nie, nie... z kopytek to ja się na jakiś czas 'wyleczyłam'. Dzisiaj rybka :-) Na weekend też mam w planach zapiekankę tyle, że ze szpinakiem... jak ją zrobię i zjem to dam znać czy warto :-D i wkleję przepis.

A Kwiatuszkową zrobię w przyszłym tygodniu, o!

Wronka... Kamasutra powiadasz???
 
A za mną chodziły od jakiegoś czasu naleśniki. Więc dzisiaj były na obiad. W weekend mam zamiar troszkę poszykować, bo przyjeżdża mama z siostrą. Więc robię śledziki w curry. Palce lizać. Smażę karpika, wszyscy uwielbiamy, oprócz męża. Na obiadek pierś w porach. Sałatka brokułowo-czosnkowa.
 
1. Kwiatkowa zapiekanke zrobie w ktorys dzien, bo wydaje sie pychotka
2. Maonka - kurcze, narobilas mi ochoty na nalesniki. Chyba beda na kolacje.
3. Na jutro na sniadanko z nadwyzki jajkowej przygotowalam pychotka paste na chlebek:


Jajka ugotowac na twardo.
Cebulke posiekac i podsmazyc na patelni na rumiano (moze byc nawet na mocno rumiano).
Jajka rozgniesc w miseczce, dodac cebulke, sol i pieprz, i majonez. Ja zawsze robie z majonezem kieleckim, bo jest ostrzejszy i nadaje fajny smak, ale wiem ze nie wszedzie w Polsce (nie mowiac juz o innych stronach swiata) jest dostepny, wiec mozna z kazdym.
Pasta jest bardzo prosta a rewelacyjna w smaku.
 
Nie, nie... z kopytek to ja się na jakiś czas 'wyleczyłam'. Dzisiaj rybka :-) Na weekend też mam w planach zapiekankę tyle, że ze szpinakiem... jak ją zrobię i zjem to dam znać czy warto :-D i wkleję przepis.

A Kwiatuszkową zrobię w przyszłym tygodniu, o!

ja koniecznie chcę przepis na tą szpinakową, bo uwielbiam świeży szpinak

1. Kwiatkowa zapiekanke zrobie w ktorys dzien, bo wydaje sie pychotka
2. Maonka - kurcze, narobilas mi ochoty na nalesniki. Chyba beda na kolacje.
3. Na jutro na sniadanko z nadwyzki jajkowej przygotowalam pychotka paste na chlebek:


Jajka ugotowac na twardo.
Cebulke posiekac i podsmazyc na patelni na rumiano (moze byc nawet na mocno rumiano).
Jajka rozgniesc w miseczce, dodac cebulke, sol i pieprz, i majonez. Ja zawsze robie z majonezem kieleckim, bo jest ostrzejszy i nadaje fajny smak, ale wiem ze nie wszedzie w Polsce (nie mowiac juz o innych stronach swiata) jest dostepny, wiec mozna z kazdym.
Pasta jest bardzo prosta a rewelacyjna w smaku.

też robię tę pastę popieram, że jest przepyszna, w wersji wiosennej zamiast cebulki daję szczypiorek :tak: pychotka
 
reklama
1.
Jajka ugotowac na twardo.
Cebulke posiekac i podsmazyc na patelni na rumiano (moze byc nawet na mocno rumiano).
Jajka rozgniesc w miseczce, dodac cebulke, sol i pieprz, i majonez. Ja zawsze robie z majonezem kieleckim, bo jest ostrzejszy i nadaje fajny smak, ale wiem ze nie wszedzie w Polsce (nie mowiac juz o innych stronach swiata) jest dostepny, wiec mozna z kazdym.
Pasta jest bardzo prosta a rewelacyjna w smaku.

ja tez daje tak jak Kwiatek szczypiorek, a jak nie mam to lubie też wymieszać majonez z serkiem topionym i tu jest wiele możliwości smaku...
 
Do góry