reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Kocham żurawinę.
P zrobił pasztet z żurawiną, niebo w gębie.
Pyszna jest też wątróbka z żurawiną
Sałatka w moim guście, na pewno wypróbuję

reklama
Przepis Chilli con carne

500g mięsa mielonego,
200g wędzonego boczku,
2 puszki fasoli czerwonej,
2 puszki pomidorów,
cebula,
2 ząbki czosnku,
2 czerwone papryki,
łyżka chilli w proszku,
sól, pieprz i mały koncentrat pomidorowy

Mięso podsmażamy i cebulę na głębokiej patelni, potem dodajemy resztę i gotujemy na małym ogniu ok 60 min dolewając ew.wody

Elvie dziękuję ci za przepis na te tortille w sałacie. Pyszne są :))

Ja chcę jeszcze zrobić jeżyka z koreczków na połówkach pomarańczy:

Wyszukałam też inną wersję pomidorków z mozarellą. Bardzo fajnie to wygląda więc jutro zrobię w takiej wersji :)
224koreczki_mozarella_is_000011374544xsmall.jpg

Mam też ciekawy pomysł na przystawkę, ale to wykorzystam przy innej okazji :)
dsc_2890.jpg

http://lepszysmak.wordpress.com/2010/11/19/rolada-szpinakowa-z-lososiem-i-suszonymi-pomidorami/

Ostatnia edycja:
Jeżyk jest super :-) zrobię na Kubuli urodziny :-)

Ja polecam Zapiekankę z makaronem i pesto :-)

Ugotować makaron (u mnie swiderki)
Ugotować na parze brokuły, ale tak, żeby nie były "przegotowane"
Pokroić szynkę w kosteczkę
Zetrzeć ser żółty
Podsmażyć cebulę z czosnkiem
Wymieszać makaron z pesto (na paczkę makaronu 1 mały słoiczek pesto- 90 g.), szynka i czescią startego sera i cebulką z czosnkiem
Powtykać rożyczki brokuła

Jak przygotowuję ja wcześniej to tu kończę i odkładam, w stosownym momencie (około 40 minut przed jedzeniem) posypuję resztą sera i zalewam 2 jajkami roztrzepanymi z jogurtem naturalnym i solą.

Zapiekam w 200 stopniach około 40 minut, aż góra się zetnie.

Można dodać paprykę, ale jakoś mnie wzięło "na zielono" :-)

W sobotę robiłam koreczki na Kubka imprezkę:-) podtawą była połówka jabłka zrobiłam klasyczne kabanos, zółty ser, papryka, ogórek wyszło ok 30 poszły prawie wszystkie, hitem były owocowe banan, kiwi, truskawka, mandarynka i winogrono z moich wyliczeń wyszło że było ich ok 70 i wszystkie poszły:szok:

reklama
Do góry