reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Kocham żurawinę.
P zrobił pasztet z żurawiną, niebo w gębie.
Pyszna jest też wątróbka z żurawiną
Sałatka w moim guście, na pewno wypróbuję

reklama
Przepis Chilli con carne

500g mięsa mielonego,
200g wędzonego boczku,
2 puszki fasoli czerwonej,
2 puszki pomidorów,
cebula,
2 ząbki czosnku,
2 czerwone papryki,
łyżka chilli w proszku,
sól, pieprz i mały koncentrat pomidorowy

Mięso podsmażamy i cebulę na głębokiej patelni, potem dodajemy resztę i gotujemy na małym ogniu ok 60 min dolewając ew.wody

Elvie dziękuję ci za przepis na te tortille w sałacie. Pyszne są :))

Ja chcę jeszcze zrobić jeżyka z koreczków na połówkach pomarańczy:

Wyszukałam też inną wersję pomidorków z mozarellą. Bardzo fajnie to wygląda więc jutro zrobię w takiej wersji :)
224koreczki_mozarella_is_000011374544xsmall.jpg

Mam też ciekawy pomysł na przystawkę, ale to wykorzystam przy innej okazji :)
dsc_2890.jpg

http://lepszysmak.wordpress.com/2010/11/19/rolada-szpinakowa-z-lososiem-i-suszonymi-pomidorami/

Ostatnia edycja:
Jeżyk jest super :-) zrobię na Kubuli urodziny :-)

Ja polecam Zapiekankę z makaronem i pesto :-)

Ugotować makaron (u mnie swiderki)
Ugotować na parze brokuły, ale tak, żeby nie były "przegotowane"
Pokroić szynkę w kosteczkę
Zetrzeć ser żółty
Podsmażyć cebulę z czosnkiem
Wymieszać makaron z pesto (na paczkę makaronu 1 mały słoiczek pesto- 90 g.), szynka i czescią startego sera i cebulką z czosnkiem
Powtykać rożyczki brokuła

Jak przygotowuję ja wcześniej to tu kończę i odkładam, w stosownym momencie (około 40 minut przed jedzeniem) posypuję resztą sera i zalewam 2 jajkami roztrzepanymi z jogurtem naturalnym i solą.

Zapiekam w 200 stopniach około 40 minut, aż góra się zetnie.

Można dodać paprykę, ale jakoś mnie wzięło "na zielono" :-)

W sobotę robiłam koreczki na Kubka imprezkę:-) podtawą była połówka jabłka zrobiłam klasyczne kabanos, zółty ser, papryka, ogórek wyszło ok 30 poszły prawie wszystkie, hitem były owocowe banan, kiwi, truskawka, mandarynka i winogrono z moich wyliczeń wyszło że było ich ok 70 i wszystkie poszły:szok:

reklama
Do góry