reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Kamisia to ja poproszę przepis na to spaghetti z cukinią i czosnkiem :)

Kittusiu- na maleńkiej ilości oliwy szkle czosnek ( może być też cebulka ) dodaje pokrojoną w kostke cukinie i duszę to razem dolewając wody . Jak cukinie zmięknie zabielam to jogurtemn i dodaje dużo natki pietruszki + ugotowany makaron. Doprawiam standardowo juz teraz cubrzycą albo ziołami prowansalskimi i vualla

Kamisia pięknie dziękuję :)
Super,że czubryca zasmakowała! Ja ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością znalazłam poza czubrycą zieloną i czerwoną fajne przyprawy bez glutaminianu sodu.

Dziewczyny a co myślicie o fixach knorra? Ja uwielbiam spaghetti bolonese z dodatkiem ich fixa (pół na nas dwoje), plus przecier pomidorowy, czosnek, cebulka, mięsko. Mai dodaję tylko szczyptę i się zastanawiam jak zrobić spaghetti bez fixa aby smakowało podobnie????
Lubię też tego fixa cztery sery z brokułami. Nie dodaję całego a jedynie jako dodatek.

W składzie nie mają żadnych konserwantów czy glutaminianu sodu,ale wiadomo naturalne to one za bardzo nie są. Tylko z ich dodatkiem te dania są dużo lepsze....

kittek jak chcesz fajne smaczne spaghetti bolognese to zrób tak: kup pomidorki krojone w puszce i ajvar łagodny (pasta paprykowa), na patelni cebulka z czosnkiem do tego wrzucasz mięsko i podsmażasz i je lekko doprawiasz, później dajesz puchę pomidorów i mniej więcej pół tego słoiczka ajvaru i dodajesz przyprawy: oregano, bazylia, sól albo vegeta i trochę pieprzu i już.

a tak to polecam jeszcze pesto czerwone z lidla kosztuje 4,99 i smakuje super, jedyny minus, że jest tłuste, ale jak podsmażam mięsko i dodam pesto to tłuszcz łyżką wyciągam :-) i jest naprawdę pycha doprawiam jedynie łyżeczką koncentratu i ajvaru czasami.

kittek jak chcesz fajne smaczne spaghetti bolognese to zrób tak: kup pomidorki krojone w puszce i ajvar łagodny (pasta paprykowa), na patelni cebulka z czosnkiem do tego wrzucasz mięsko i podsmażasz i je lekko doprawiasz, później dajesz puchę pomidorów i mniej więcej pół tego słoiczka ajvaru i dodajesz przyprawy: oregano, bazylia, sól albo vegeta i trochę pieprzu i już.

.

Kici ja właśnie podobnie robię, tylko bez tej pasty paprykowej (muszę takowej poszukać) , albo daję też świeże,ale chyba się przyzwyczaiłam do smaku z dodatkiem fixa...

laski
potrzebuje przepisu na taki blok czekoladowy z herbatnikami
nie wiem jak to bardziej wytlumaczyc hehe, jak bylam mala to mowilo sie u nas na to tez salceson. mama robila nieraz w butelce plastikowej w ktorej odcinalo sie szyjke

moze ktoras wie o co mi chodzi:)

reklama
Do góry