reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Kamisia to ja poproszę przepis na to spaghetti z cukinią i czosnkiem :)

Kittusiu- na maleńkiej ilości oliwy szkle czosnek ( może być też cebulka ) dodaje pokrojoną w kostke cukinie i duszę to razem dolewając wody . Jak cukinie zmięknie zabielam to jogurtemn i dodaje dużo natki pietruszki + ugotowany makaron. Doprawiam standardowo juz teraz cubrzycą albo ziołami prowansalskimi i vualla
 
Kamisia pięknie dziękuję :)
Super,że czubryca zasmakowała! Ja ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością znalazłam poza czubrycą zieloną i czerwoną fajne przyprawy bez glutaminianu sodu.

Dziewczyny a co myślicie o fixach knorra? Ja uwielbiam spaghetti bolonese z dodatkiem ich fixa (pół na nas dwoje), plus przecier pomidorowy, czosnek, cebulka, mięsko. Mai dodaję tylko szczyptę i się zastanawiam jak zrobić spaghetti bez fixa aby smakowało podobnie????
Lubię też tego fixa cztery sery z brokułami. Nie dodaję całego a jedynie jako dodatek.

W składzie nie mają żadnych konserwantów czy glutaminianu sodu,ale wiadomo naturalne to one za bardzo nie są. Tylko z ich dodatkiem te dania są dużo lepsze....
 
kittek jak chcesz fajne smaczne spaghetti bolognese to zrób tak: kup pomidorki krojone w puszce i ajvar łagodny (pasta paprykowa), na patelni cebulka z czosnkiem do tego wrzucasz mięsko i podsmażasz i je lekko doprawiasz, później dajesz puchę pomidorów i mniej więcej pół tego słoiczka ajvaru i dodajesz przyprawy: oregano, bazylia, sól albo vegeta i trochę pieprzu i już.

a tak to polecam jeszcze pesto czerwone z lidla kosztuje 4,99 i smakuje super, jedyny minus, że jest tłuste, ale jak podsmażam mięsko i dodam pesto to tłuszcz łyżką wyciągam :-) i jest naprawdę pycha doprawiam jedynie łyżeczką koncentratu i ajvaru czasami.
 
kittek jak chcesz fajne smaczne spaghetti bolognese to zrób tak: kup pomidorki krojone w puszce i ajvar łagodny (pasta paprykowa), na patelni cebulka z czosnkiem do tego wrzucasz mięsko i podsmażasz i je lekko doprawiasz, później dajesz puchę pomidorów i mniej więcej pół tego słoiczka ajvaru i dodajesz przyprawy: oregano, bazylia, sól albo vegeta i trochę pieprzu i już.

.

Kici ja właśnie podobnie robię, tylko bez tej pasty paprykowej (muszę takowej poszukać) , albo daję też świeże,ale chyba się przyzwyczaiłam do smaku z dodatkiem fixa...
 
laski
potrzebuje przepisu na taki blok czekoladowy z herbatnikami
nie wiem jak to bardziej wytlumaczyc hehe, jak bylam mala to mowilo sie u nas na to tez salceson. mama robila nieraz w butelce plastikowej w ktorej odcinalo sie szyjke

moze ktoras wie o co mi chodzi:)
 
reklama
Do góry