reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
mi też elvie narobiła smaka szarlotką no i zrobiłam tą sypaną ale jakoś mało efektowna wyszła glut taki brzydki a w przepisie było napisane że nie da się jej zepsuć :baffled: chyba jednak się da Justyna wszystko potrafi :-D:-D:-D:-D

Laski dajcie jakiegos pomysla na danie obiadowe z ryżem dla Naszych szkrabow...pliiis

aha i jakby któras mogla to przepis na spagetti;-0

Chetnie tez skorzystam w ogole z jakiś szybkich przepisów na obiadki:-), jade na dzialke i nie chcialabym pol dnia w kuchni spędzic, wiec potrzebuje cos w miare szybkiego....Dzięki;-)

ps ...to pisalam ja, anty kucharka ;-)

wronka - danie z ryżem no to po prostu gotujesz ryż (najlepiej z dodatkiem bulionu) do tego dusisz jakieś mięsko i podajesz z jarzynką. Jak Borysek lubi to możesz mu zapodać ogórka kwaszonego albo kapuste kiszoną :-)
Spaghetti dla naszych szkrabów: makaron wiadomy, do tego przetarte pomidory podgrzewamy dodajemy do tego przyprawe vegetę tą bez sody, bazylie i ewentualnie majeranek, ja daję też ajvar łagodny(pasta z papryki) do smaku.

Ostatnia edycja:
Któraś pytała o to jak zrobić tarte jabłka w słoiku do szarlotki. Moja mama robiła kiedyś tak:
Tarła jabłka na grubych oczkach, doprawiała cukrem kryształem i cukrem wanilinowym i cynamonem. Zostawiała na ok 30 minut żeby się wytworzyły soki. Potem brała garścią te jabłka i odciskała do innego naczynia sok a jabłka do słoika. Pełne słoiki wkłądała do garnka i zagotowywała ale ile to mnie nie pytaj... jabłka potem były świetne do szarlotki

wronka u mnie szybko wychodzi takie cuś
podsmażam kawałek udźca z indyka do tego dodaje pore, marchew, cukinie i to się samo łądnie dusi podlewam wodą co jakiś czas -przyprawia rozzławioną przez kittkową cubrzyca lub vegeta zaciągam jogurtem i podaje z ryżem albo kaszą kus- kus

pyszne spagetti wychodzi z cukinią i czosnkiem...mniam...

reklama
ja na szybko to też różne wersje "gulaszu" szczególnie z drobiu bo szybko się robi. Szkle cebulkę, podsmarzam przyprawione kawałki drobiu, wrzucam co mam (pomidor bez skóry, pieczarki,cukinia...itd) i razem duszę... oczywiście wrzucam najpierw pieczarki bo one twardsze jak już miękną to dodaje cukinię i potem pomidor. Podlewam co jakiś czas wodą. Do tego ryż lub kasza i danie jak ta lala

Do góry