reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
mi też elvie narobiła smaka szarlotką no i zrobiłam tą sypaną ale jakoś mało efektowna wyszła glut taki brzydki a w przepisie było napisane że nie da się jej zepsuć :baffled: chyba jednak się da Justyna wszystko potrafi :-D:-D:-D:-D

Laski dajcie jakiegos pomysla na danie obiadowe z ryżem dla Naszych szkrabow...pliiis

aha i jakby któras mogla to przepis na spagetti;-0

Chetnie tez skorzystam w ogole z jakiś szybkich przepisów na obiadki:-), jade na dzialke i nie chcialabym pol dnia w kuchni spędzic, wiec potrzebuje cos w miare szybkiego....Dzięki;-)

ps ...to pisalam ja, anty kucharka ;-)

wronka - danie z ryżem no to po prostu gotujesz ryż (najlepiej z dodatkiem bulionu) do tego dusisz jakieś mięsko i podajesz z jarzynką. Jak Borysek lubi to możesz mu zapodać ogórka kwaszonego albo kapuste kiszoną :-)
Spaghetti dla naszych szkrabów: makaron wiadomy, do tego przetarte pomidory podgrzewamy dodajemy do tego przyprawe vegetę tą bez sody, bazylie i ewentualnie majeranek, ja daję też ajvar łagodny(pasta z papryki) do smaku.

Ostatnia edycja:
Któraś pytała o to jak zrobić tarte jabłka w słoiku do szarlotki. Moja mama robiła kiedyś tak:
Tarła jabłka na grubych oczkach, doprawiała cukrem kryształem i cukrem wanilinowym i cynamonem. Zostawiała na ok 30 minut żeby się wytworzyły soki. Potem brała garścią te jabłka i odciskała do innego naczynia sok a jabłka do słoika. Pełne słoiki wkłądała do garnka i zagotowywała ale ile to mnie nie pytaj... jabłka potem były świetne do szarlotki

wronka u mnie szybko wychodzi takie cuś
podsmażam kawałek udźca z indyka do tego dodaje pore, marchew, cukinie i to się samo łądnie dusi podlewam wodą co jakiś czas -przyprawia rozzławioną przez kittkową cubrzyca lub vegeta zaciągam jogurtem i podaje z ryżem albo kaszą kus- kus

pyszne spagetti wychodzi z cukinią i czosnkiem...mniam...

reklama
ja na szybko to też różne wersje "gulaszu" szczególnie z drobiu bo szybko się robi. Szkle cebulkę, podsmarzam przyprawione kawałki drobiu, wrzucam co mam (pomidor bez skóry, pieczarki,cukinia...itd) i razem duszę... oczywiście wrzucam najpierw pieczarki bo one twardsze jak już miękną to dodaje cukinię i potem pomidor. Podlewam co jakiś czas wodą. Do tego ryż lub kasza i danie jak ta lala

Do góry