reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Zielona fasolka szparagowa (mrożona)-ugotowana
Ziemniaki ugotowane- kostka
Jajka- ugotowane, pokrojone na 4
Tuńczyk z puszki w sosie własnym
Przesmażony bekon, pokrojony w paseczki
parmezan-płatki
sos miodowo-musztardowy

Ugotowana fasolkę, ziemniaki i tuńczyka wymieszać z sosem, posypać pokrojonymi jajkami, parmezanem i bekonem

Sos: Musztarda+majonez+miód+koperek

Sprawdzone i wypróbowane na niejednym kliencie w restauracji:-)
 
reklama
elvie obie salatki super sie zapowiadaja, na sobote zrobie:)
Daj znać, czy smakowały;-)

Mój M. to fan pora w każdej postaci, więc ta pierwsza dla Niego idealna:-)



A za mną zapiekanka ziemniaczana chodzi.. Takie ziemniaczki w plasterkach.. Cebulka.. Boczek.. Sos i duuuuuuuuużo sera:tak:
Boczku nie jem, odkładam na bok, ale musi być:-D


Dzisiaj za to w ramach diety na kolację piję Warkę Strong i jem chipsy Lays:zawstydzona/y:
 
zamiast boczku możesz dać do tej zapiekanki bekon :-D chudszy a daje identyczny aromat i smak :-D mniam mniam mniam!!
 
dziewczyny moze mi ktoras wrzucic przepis na ciasto marchewkowe?
szybko sie je robi wogole?
ja do kuchni mam dwie lewe rece, do pieczenia to juz wogole
ale mam tak paskudny nastroj ze bym sobie jutro zjadla cos pysznego

bede wdzieczna
 
a ja ostatnio robilam taka salatke z tunczyka:


2 puszki tunczyka (najlepiej w sosie wlasnym)
konserwowa kukurydza, groszek i czerwona fasola (w ilosciach dowolnych)
pokrojony w talarki por (ta biala czesc)
duzo swiezego kopru
wszystko mieszamy i posypujemy pieprzem cytrynowym, a jesli nie ma to czarnym pieprzem (najlepiej grubo mielonym) i skrapiamy sokiem z cytryny.

do tego sos z 2 lyzek majonezu i lyzki musztardy sarepskiej.




nawet zjadlam troche, mimo, ze zupelnie niedietetyczne ale ta moja dieta juz baaaaaaaaardzo odbiegla od oryginalu hihi
 
pieczarki faszerowane:

usmazone , male kotleciki z miesa mielonego wg wlasnego przepisu
duze pieczarki
ser żółty
wedzony boczek


Pieczarki czyscimy ( ja nie sciagam skorki z kapeluszy :-) ), pozbywamy sie trzonkow ( ktore mozemy dodac do kotlecikow, lub wykorzystac do innej potrawy ). Do kapelusza wkladamy kotlecik, wbijamy wykałaczke, na to nadziewamy plasterek boczku i plasterek sera. Takie pieczarki zapiekamy w piekarniku 15 min, 180 st (tak by ser sie rozpuscil). Najlepiej piec na folii wysmarowanej maselkiem


Roladki z tortilli

6 gotowych placków Tortilla
1 opakowanie kremowego serka z ziołami lub serka topionego (łatwego do rozsmarowania)
plastry wędzonego łososia
plastry dowolnej szynki (cienko pokrojonej)
papryka konserwowa (pokrojona w cienkie paseczki)
ogórki konserwowe (pokrojone w cienkie słupki)
szczypiorek (posiekany)
sól i pieprz do smaku


Roladki z wędzonym lososiem:

3 placki Tortilla posmarować cienko serkiem. Na serku poukladać plasterki łososia.
Posypać szczypiorkiem, solą, pieprzem i ciasno zwinąć w rulonik. Rulonik pokroić w kawałki (2 cm) i ukladać na talerzu.

Roladki z szynką:

3 placki Tortilla posmarować cienko serkiem. Na serku układać plasterki szynki i posypać szczypiorkiem. Na brzegu, od którego będziemy zaczynać zwijanie ułożyć paprykę i ogorki. Zwinąć ciasno w rulonik i pokroić w kawałki (2 cm).

przepis z internetu, ale sprawdzony. pycha!
 
ja kiedys robilam takie pieczarki faszerowane:

proporcje wg uznania

jajka ugotowane na twardo drobno pokroic
odciac nozki od lebkow duzych pieczarek, nastepnie posiekac te nozki i wymieszac z jajkiem
dodac pieprzu i odrobinke soli oraz posiekana natke pietruszki
duze oczyszczone lebki pieczarek nafaszerowac mieszanka i posypac startym zoltym serem (najlepiej jakims o ostrym smaku)
i do piekarnika na 15 minut
 
pieczarki robie takie jak Zielona, pycha. CZasem dodaje tez smazone pomidorki do tego farszu.

Elvie -Twoje nalesniki szpinakowe pychotka.
 
reklama
Do góry