reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Laski a jak bedzie z tym przepisem na ciasto marchewkowe?
wiem ze pelno jest w necie ale chcialabym jakis taki sprawdzony, moze ktoras ma tez patent zeby sie udalo, bo ja naprawde do pieczenia mam talent na poziomie zerowym...

Kuleczki z jajek.
6 jaj ugotowanych,
1 lyzeczka posiekanej pietruszki
1 lyzka pokrojonej cebuli
pol szkl.drobno pokrojonej szynki
troszke majonezu,sol,pieprz
posiekane orzeszki najlepiej nerkowce.
Jajka pokroic drobno,dodac pietruszke cebule szynke i majonez.Dobrze wymieszac.Doprawic do smaku.Uformowac male kuleczki.Obtoczyc w posiekanych orzechach.Wstawic do lodowki na min godz.

Kulki z tunczyka.
225gram twarogu
pol szkl.tunczyka z puszki
troszke majonezu
1 lyzeczka estragonu
szczypta pieprzu
prazone migdaly.
Pierwsze 5 skl.wymieszac.Uformowac kulki i obtoczyc w migdalach.

Nadziewane awokado.
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
2 owoce awokado
niecala szkl.pokrojonej szynki
niecala szkl.majonezu
1 lyzeczka ketchupu
sol i pieprz
Wszystko poszatkowac oprocz awokado.
Przekroic je wzdluz na pol.Wyjac pestki i wyjac lyzka miazsz.W misce ugniesz miazsz na miazge i wmieszac pozostale skladniki.Pasta napelnic miseczki.

Mi smakowalo bo uwielbiam awokado ale moj m stwierdzil ze takie sobie bo go nie lubi.

reklama
W niedzielę zapowiedzieli się goście późnym popołudniem i tak się zastanawiam co zrobić do jedzonka.
Sałatkę zrobię z lodowej+feta+oliwki+pomidorki cherry, ale co do tego??? Jakieś pomysły.
Do tego my na diecie, więc zupełnie nie mam pojęcia co zrobić.

Do góry