reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
pycha są śliwki suszone zawinięte w boczek i nabite na wykałaczkę z grilla:)

Tylko śliwki najlepiej aby były zamoczone przez jakiś czas np. w koniaku

Jak dla mnie pycha z grilla jest:
1. Kaszanka w kapuście kiszonej zawinięte w foli aluminiowej
bierzesz taką kaszankę (ja tam wole napisać krupniok :-p) dodajesz do tego na oko wg upodobań kapusty kiszonej, możesz dodać plasterek boczku surowego lub wędzonego i zawijasz to w folię aluminiową. Wrzucasz na rusz i pieczesz.
2. Banan z grilla z czekoladą, ajerkoniakiem...
całego banana wrzucasz na ruszt i opiekasz z każdej strony tak żeby skórka była ciemna. Po zdjęciu nacinasz banana do połowy głębokości (robisz taką jakby łódkę) a do środka dodajesz rozpuszczoną czekoladę lub ajerkoniak lub cokolwiek co jest gęste i ma wyrazisty smak

WoW jeszcze o takich cudakach nie słyszałam :) Trzeba będzie wypróbować

dziewczyny jak robilyscie chrzciny w domu to co serwowalyscie??
"ja" chce zrobic gulasz cyganski i do tego spatzle, piersi kurczaka zapiekane w migdalach, karkowka na slodko, 3 salatki, zakaski zimne... ciasto i tort zamowilam, mama mowi ze jeszcze bigos z grzybami, nie wiem co jeszcze??? podopowiedzcie cos

kobity- wiem ze wstyd o to prosić ale poratujcie mnie jakims sprawdzonym przepisem na dobre ciasto naleśnikowe... bo te z mojego przepisu tj jajko, mąka i woda szału nie robią:)

Kamisiu- zdecydowanie zamiast wody mleko. No i ja jeszcze daje 2 male lyzeczki oleju do ciasta-dzieki temu potem patelni nie smaruje juz zadnym tluszczem, a nalesniki sie nie przypalaja, i nie sa tak tluste.

Aha- no i po zmiksowaniu ciasta odstaw go na 20 min. Zrobi sie pulchniejsze, i lepsze.

Moimi nalesnikami zawsze wszyscy sie zajadaja. Jak bylam aupair w Holandii - raz w tygodniu zlatywaly sie wszystkie dzieckiaki z ulicy a ja robilam, i robilam i robilam... i choc nalesniki snily mi sie po nocach - widok tych dzieciakow trzesacych sie za nalesnikami kolil mojee serce :-D:-D:-D

A jesli chcesz jakas dobra kombinacje jak podac nalesniki- to u mnie zawsze najwiekszym powodzeniem cieszy sie bomba kaloryczna:
puszke brzoskwin pokroj w kostke
serek danio waniliowy (albo jakis tam inny), tylko by byl temp pokojowej a nie z lodowki
do tego wlasnie brzoskwinie
dosypac troszke cynamonu, i cukru jak ktos woli
zrobic polwew czekoladowa
no i na pol nalesnika serek z brzoskwiniami, zlozyc na pol, a na gore polac polewa....
Pycha.

Ja to juz wogole wole calkiem cieple, i na 10-15 sekund wrzucam w mikrofalowke....

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak robilyscie chrzciny w domu to co serwowalyscie??
"ja" chce zrobic gulasz cyganski i do tego spatzle, piersi kurczaka zapiekane w migdalach, karkowka na slodko, 3 salatki, zakaski zimne... ciasto i tort zamowilam, mama mowi ze jeszcze bigos z grzybami, nie wiem co jeszcze??? podopowiedzcie cos
ja robilam tradycyjny obiad
rosól
ziemniaczki pieczone i schab grilowany z oscypkiem i pomidorem plus mizeria
a po obiedzie potem to
sałatka gyros jest przepyszna , znacie przepis? bo nie podawalam wydawalo mi sie ze kazdy zna ten przepis
gołąbki, bigos z mlodej kapusty, mozzarella na pomidorach, sałatka z tortellini, udka, mielone, ciasta, tort
kobity- wiem ze wstyd o to prosić ale poratujcie mnie jakims sprawdzonym przepisem na dobre ciasto naleśnikowe... bo te z mojego przepisu tj jajko, mąka i woda szału nie robią:)
u mnie na dwie szklanki mleka, dwie szkalnki maki i dwa jajka plus pol szklanki wody plus tak jak Katik troche oleju
a ulubione nadzienie to tradycyjne z serem czyli twarożek, żółtko, cukier i cukier waniliowy
a drugie ulubione to powidła śliwkowe babci :)

reklama
właśnie robię sernik na zimno z diety Dukana :-D z moimi modyfikacjami, więc powiem wam potem jak mi wyszedł ;-) RAPORT zdam po jutrzejszym grillu u brata

Do góry