AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Iza no smakuje rewelacyjnie zjadłabym sama takiego...kurde smaka sama sobie narobiłam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pycha są śliwki suszone zawinięte w boczek i nabite na wykałaczkę z grilla
Jak dla mnie pycha z grilla jest:
1. Kaszanka w kapuście kiszonej zawinięte w foli aluminiowej
bierzesz taką kaszankę (ja tam wole napisać krupniok ) dodajesz do tego na oko wg upodobań kapusty kiszonej, możesz dodać plasterek boczku surowego lub wędzonego i zawijasz to w folię aluminiową. Wrzucasz na rusz i pieczesz.
2. Banan z grilla z czekoladą, ajerkoniakiem...
całego banana wrzucasz na ruszt i opiekasz z każdej strony tak żeby skórka była ciemna. Po zdjęciu nacinasz banana do połowy głębokości (robisz taką jakby łódkę) a do środka dodajesz rozpuszczoną czekoladę lub ajerkoniak lub cokolwiek co jest gęste i ma wyrazisty smak
Lejdis, poratujcie mnie jakimś fajnym przepisem na marynatę do kurczaka z grilla!
Mam fajny przepis na karkówkę, robię sałatkę colesław, włoską i owocową i do tego szaszłyki drobiowe.
Macie jeszcze pomysł na coś fajnego z grilla?
kobity- wiem ze wstyd o to prosić ale poratujcie mnie jakims sprawdzonym przepisem na dobre ciasto naleśnikowe... bo te z mojego przepisu tj jajko, mąka i woda szału nie robią
ja robilam tradycyjny obiaddziewczyny jak robilyscie chrzciny w domu to co serwowalyscie??
"ja" chce zrobic gulasz cyganski i do tego spatzle, piersi kurczaka zapiekane w migdalach, karkowka na slodko, 3 salatki, zakaski zimne... ciasto i tort zamowilam, mama mowi ze jeszcze bigos z grzybami, nie wiem co jeszcze??? podopowiedzcie cos
u mnie na dwie szklanki mleka, dwie szkalnki maki i dwa jajka plus pol szklanki wody plus tak jak Katik troche olejukobity- wiem ze wstyd o to prosić ale poratujcie mnie jakims sprawdzonym przepisem na dobre ciasto naleśnikowe... bo te z mojego przepisu tj jajko, mąka i woda szału nie robią