reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

żeby wrócić do właściwego tematu :-)

Wczoraj na kolację zrobiłam krewetki (tak, tak mogę się nimi do woli obrzerać, dziecku nic nie jest)

30 dag krewetek (ja kupiłam mrożone w carfurze - sa naprawde niezle i cena przyjemna, 29 pln/kg)
słoik suszonych pomidorów
kilka gałązek bazylii
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek (musi być z pierwszego tłoczenia) lub oliwa spod suszonych pomidorów

Krewetki jeżeli są mrożone rozmrażamy w zimnej wodzie i osuszamy. Oliwę rozgrzewamy, wrzucamy posiekany drobniutko czosnek, po 2 minutach krewetki. Smażymy ok. 2 minuty (obracając), dodajemy bazylię i posiekane suszone pomidory. Solimy, pieprzymy i gotowe :-)

Do tego zrobiłam zapiekankę warzywną (z 30 dag krewetek nie wychodzi zbyt obfite danie) wg tego przepisu Zapiekany ryż z warzywami - Przepis

Było pyyyyyyyyyysznie :-)

smaka mi narobiłaś :-D

reklama
ciekawe z jakiej to welkiej metropolii jest nasza przeinteligentna koleżanka, że w ten sposób po ludziach próbuje pojechać... WIEM :-D pewnie to dumna Warszawianka, która od kilku lat w stolicy dupę wozi, a generalnie to jest z Otwocka, a właściwie to z Celestynowa, a konkretniej to ze Śródborowa koło Celestynowa, czyli tzw "warszafka" - korki robi w tygodniu w mieście a w piątek na wylotówce jadąc w odwiedziny do domu...
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa

a tak w ogóle to koleżanka pokasowała swoje posty, widać sama zwątpiła w ich prawdziwość :-D chyba, że to któraś z adminek - jak tak to dziękuję :-)

sospettosa na 123 str napisałam o cielaczku... na 124 masz w mojej odp post użytkowniczki blanka... no i od tego się zaczęło, a później masz ciąg dalszy dyskusji... komentarze tej ISTOTY są w postach dziewczyn :-) generalnie straciłaś jedynie bardzo zabawne uwagi osoby, która czuje się lepsza niż np legniczanka Daga :-D

sospettosa na 123 str napisałam o cielaczku... na 124 masz w mojej odp post użytkowniczki blanka... no i od tego się zaczęło, a później masz ciąg dalszy dyskusji... komentarze tej ISTOTY są w postach dziewczyn :-) generalnie straciłaś jedynie bardzo zabawne uwagi osoby, która czuje się lepsza niż np legniczanka Daga :-D

jak napisałam posta, postanowiłam przesledzić wątek w poszukiwaniu Waszych cytatów z tej pani, także już ogarniam :).
Nie chciało mi się jej komentować, bo ta pani jest co najmniej żałosna.
Nie po to mamy kły, żeby żywić się trawą.
A porównywanie jedzenia do naszych Dzieci jest (nie chce tu przeklinać) ....

a tak w ogóle to koleżanka pokasowała swoje posty, widać sama zwątpiła w ich prawdziwość :-D chyba, że to któraś z adminek - jak tak to dziękuję :-)

prosilam Wronie zeby wykasowalo, po tym jak kazala mi do piwa dodac dresikom z osiedla jeszcze moje szanowne cztery litery :-)

oj mi pojechala, ale sama ze smiechu oplulam monitor:-)

no coz, 3 lata w l-ca zrobily swoje w mojej glowie :-)

reklama
no i wczoraj dostarczono do domu obiecaną ćwiartkę - na szczęście byłam wtedy w stolicy na zakupach, więc nic nie widziałam... mama poporcjowała zanim wróciliśmy, a popołudniu przyjechał mój brat... dzisiaj obiad robi mama... :-p

Do góry