reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Kwiatuszku- w słoiku spokojnie można mrozić, tylko nie dolewać do końca, bo rozsadzi ;))) czasem mrożę w słoikach pulpety, bitki i inne takie, a już rewelacyjnie sprawdzają się do koperku - na jesiemi siekam i mrożę, bo nie cierpię suszonego, a potem w zimie mam wiosenną zupę koperkową (taką z kluseczkami- PYCHA).

Surowizna to głównie na toxo niekorzystna... sama nie wiem czy można taką polędwicę.. może spytaj pediatry przy okazji wizyty.

Dziewczyny a jakie owoce my możemy?
Wiem, że odpadają cytrusy, choć położna mi powiedziała, że można banany (choć to też cytrusy przecież).
Ja jem banany, jabłka, melony. Sernik posypany do ozdoby jagodami też jadłam i nic Małej nie było.
Możemy kiwi??

Ja jem jablka,gruszki i banany.Truskawki,cytrusy odpadaja,a na kiwi sie skusze,chocby po to aby sprawdzic jak maly zareaguje

Jabłka to tonami idą...surowe że sie tak wyrażę, żadne gotowane :-p banany i melon też wcinam. Cytrusy omijam szerokim łukiem na razie, nad kiwi tez się dzisiaj zastanawiałam :-p :-D no i gruszek też nie jem. A no i winogron tez bo strasznie są wiatropędne i wzdymające... przynajmniej mnie :-p

Zapytałam pediatry o kiwi - nie można:-(

Za to winogrona niby wg mojej położnej można. Wczoraj się pierwszy raz najadłam i po poście Agnieszki już wiem skąd te gazy u Lenki.. Więcej nie jem, bo się młoda spina i męczy:-(

A w ogóle to trzeba uważać z owocami, bo mają dużo cukru.

ja jadlam wczoraj ananasa takiego nie z puszki tylko prawdziwego
drożdżówki jem tylko bez dżemu, tylko z serem lub jabłkami
a co do fety to chyba mozemy juz w koncu sery pleśniowe i fety ale nie jestem pewna
na razie jadlam oscypka ze Szkalrskiej Poreby bo mi szwagierka przywiozla :)

reklama
moje drogie karmiące- czy możemy jeść ser feta np w sałatkach? i ciasto drożdżowe albo takie drożdżówki z kruszonką z piekarni???
Jeśli chodzi o ser feta to nie, bo słony i zatrzymuje wodę, a my mamy ograniczać sól.
Jeśli chodzi o ciasta to położna na wizycie domowej mi mówiła, że właśnie drożdżówki i biszkopty możemy, należy za to unikać ciast z kremem. Sama wcinam drożdżówki domowe i kupne i małej nic nie jest.

Do góry