reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Ja jabłuszka sama starłam połowe ile zjadła tyle dałam następnego dnia wiecej nie stosowałam zasady jedna łyzeczka na próbe bo uwazam ze jak dziecko ma dostac kolke to bez znaczenia czy dostanie ją po jednej łyzeczce czy po wiekszej ilości. Odpukac przyjmuje pokarmy bezbłędnie i bez rewekacji kolkowych.
wczoraj do zupki dostała kabaczka i nic. wiec je juz wszystkie warzywa nie odwazyłam sie tylko dac pora. Brokuły szpinak normalka. Tylko ja sama jej gotuje słoiczki daje awaryjnie lub w celu uzupełnienie tego czego nie moge kupic.
I juz w tym tygodniu wprowadzimy mięsko.:tak:

No to niezle Heksa:confused: A powiedz mi pytałas pediatry czy juz mozesz dawac te wszystkie produkty małej? No i miesko...? Wydaje mi sie troche za wczesnie.

Aha mam takie dziwne spostrzezenie...Jaka jest roznica w tym ze jest napisane: podawac od 5 mies, a w tym kiedy napisane jest, ze: po 4 mies. Troche to dziwne ze produkty jednej firmy sa tak oznaczone bo wydaje mi sie jakby to oznaczało to samo...?

Angie szpinak i brokuły znajdziesz w słoiczkach dla dzieci po 4m-cu tylko zalezy od firmy bo jedna daje po 4 a druga od 5 nie wiem ale skoro dają do słoiczków to ja daje swojej do gotowania kabaczka i cukinie wyczytałam dwa dni temu w gazecie ze mozna podawac .
Ja nie daje duzych ilości ze zupa na bazie kabaczka baza to marchew i ziemniak kabaczek czy szpinak to dodatek.A dania z brokułami tez są chodze i czytam po etykietech w sklepach co do mieska to nie wie dla czego czekac do 5m-ca skoro mała nie ma problemów kolkowych czy jelitowych a zmniejszjąc ilosc posiłków mlecznych zmniejsza sie dostarczanie witamin dlatedo np. trzeba uzupełnic w daniach mięso(białko) wiec czemu czekac??
ale to moje zdnie zadko stosuje zalecenia ksiązkowe pomagają ale nie wytyczają ściśle co i jak.
Pani doktor powiedziała to bardzo ładnie jak nie ma problemów z jedzeniem.

No to super Heksa, ze wszystko w pozadku ! Byłam tylko ciekawa co na to lekarka bo ja to raczej taka strachliwa jestem i boje sie ze cos zrobie nie tak i małemu zaszkodze:zawstydzona/y:

angie ja też zwróciłam uwagę na te napisy po 4 miesiącu i od 5 miesiąca i za cholere nie wiem czemu tak piszą :) Mnie też się wydaję, że oznacza to samo i tak jak heksa nie daję po jednej łyżeczce tylko jak chce więcej to daję i też nie ma z tym żadnych problemów. Jeśli chodzi o deserki to same jabłuszko nie chciała jeść, ale z kleikiem ryżowym to wcinała :-) Od jutra pewnie zaczniemy jakieś obiadki. Ania tak na nas patrzy jak my zajadamy i biedna pewnie też by chciała... ;-)

reklama
No własnie Kropecka, ze ja mam w takim poradniku z Bobo Vity jakies tam kaszki opisane i jest na nich po 4 mies a nagle Kleik ryzowy z tej samej firmy i jest napisane od 5 mies:confused:

Do góry