reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

ja za wzgledow zdrowotnych marchew dalam jak mala miala 2 miechy.pozniej juz lekarz sam kazl dac kaszki a potem jabuszkowe rzeczy.soczki deserki itd.no i pozwolil powolutku ieszac z marchewka inne skladniki. co do owocow to prawda! one uczulaja czesciej niz np ziemniak...
kurcze moja obudzila mnie juz przed 4 na papu i jeszcze do teraz nic nie chce:(

reklama
lilith moja też ostatnio najwięcej je w nocy i na kolacje do spania. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo ja jej nie daję za dużo oprócz mleka. Deserków za bardzo nie chce. Kilka łyżeczek zje i koniec :(

heksaja cały czas karmie piersią, więc mówiła że jeden posiłek podczas mojej nieobecności powinien byc mleczny, czyli muszę ściągac mleczko.
Więc mamy robic tak:
przed wyjściem do pracy, cycek
poniewaz cały czas karmimy na rządanie kiedy mała zglodnieje ma dostac posiłek typu kaszka , kisiel , ew owoce
potem ściągniety pokarm z butli
kiedy znowu zgłodnieje zupka jarzynowa (za miesiąc można spróbować z mieskiem)
no i potem powinnam wrócić z pracy, więc znowu cycek i cycek az do rana...lekarka powiedziała że dziecko może więcej znowu jeść w nocy, i nadrabiać zaległośći mlekowe :-)

Trin no wlasnie dziwne to...bylam dzis u lekarza nie byla zadowolony z wagi tzn z tego ze tak malo przybrala w porownaniu do wczesniej.mleka prawie wcale nie chce....w nocy jadla o 3.40 i potem dopiero o 10.30 az 60 ml :mad: i przed chwilka zjadla 100 ml zupki jarzynowej....nawet nie chciala ale poprostu dostala bo jak ma jesc lyzeczka to szalu dostaje z radosci!!!
Lekarz wymyslil aby sprobowac dac jej tez mleko z lyzeczki ale pow mu ze to niestety nie dziala:( Ogolnie to przerabane bo pow ze jest za mala by przestac pic mleko a zas cos musi i kazal dac wiecej zaupki jarzynowej i najwyzej robic kaszki...no nic zobaczymy :(

Amelka zjadła dzisiaj 200 ml Humany i to w 25 minut !!! REKORD !!! tak się ucieszyłam ze pomyslałam ze całą noc fajnie prześpi. A tu budzi się co godzinę na cyca, normalnie cholera mnie bierze, co to zaś jakiś kryzys czy znowu więcej rośnie czy jaki pieron ?

Lilith jak twoja Judyta lubi takie nowości to może spróbuje dać jej mleka z niekapka, jeżeli masz butelki z aventu to wystarczy żebyś kupila ustnik chyba 6 zl kosztuje. Jak mleczko nie będzie chciało przelatywać, to możesz go rozbroić od tyłu. Coprawda mleko czy kaszka leci normalnie ale może więcej jej w ten sposób wciśniesz, Amelka uwielbia w ten sposób sobie dojadać :)

Ewe mamy kubek niekapek od dawna i jakos tak sobie jej sie podoba ona to by go ciagle gryzla (tez z aventu)...pisze tam zeby mleka nie dawac ale co tam...i tak by nie chciala...dzis na caly dzien wypila 150 ml:( teraz jadla 60 ml o 19 deserku i jeszcze nic nie wola...wogole strasznie dzis rozdrazniona jest po szczepieniu:(

LIlith
ojej - to nie dobrze, ze nie chce pić mleka.W tym wieku mleko jest konieczne. A moze taką drastyczną metodę - nie daj jej nic do jedzenia - tylko mleko - może w końcu zgłodnieje i wypije.
A może po prostu smak mleka jej nie odpowiada- próbowałaś dawać inne ( a jakie dajesz??)
Ewe - nie martw się - ostatnio wyczytałam w gazecie iż karmienie nocne podnosi IQ dzieci - będizemy mieć po prostu geniuszy ;D

reklama
a MY PRZESZLISMY NA MELKO 2 STOPNIA,PEDIATRA POWIEDZIAL,ZE DOBRZE SOBIE WYGLADA,A ZE ULEWA WIEC ZAPROPONOWAL MLEKO NASTEPNE,I FAKT NIE ULEWA JA JAK SIE JEJ ZDAZY TO WYPLYWA TYLKO SEERK,TAKIE KAWALI MALE BIALE,SMAKUJE JEJ I SIE CIESZE,WCIAZ W NOCY WWTAJE CO 5H NA PAPU,NO ALE NIE JEST ZLE,LEKARZ ROWNIEZ PORADZIL ZASTAPIC JUZ SOCZKIEM SRODKOWE JEDZENIE,ALE ONA I TAK PO GODZINIE SIE BUDZILA BO BYLA GLODNA,MOZE POWINNA JA PRZETRZYMAC PARE DNI,A JA PO PIERWSZEJ NOCY DALAM SOBIE SPOKUJ Z SOKIEM,BO WYDAWALO MI SIE ZE JDNAK POTZRBUJE TEGO JEDZONKA,NO BEDZIEMY PROBOWAC.A od jutra zaczynamy trzec marhcewwke i potem jabuszko zobaczymy jak bedzie samokowalo

Do góry