reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Kurcze moja wczoraj nie mogła zasnąć. Ryk był okropny. W końcu zasnęła o 21.30, ale obudziła się już o 3.50 na karmienie, a na dobre o 6.30. I co najgorsze znowu zaczęła strasznie kaszleć, jeszcze gorzej niz przedtem, a wczoraj myslałam, że juz lepiej. Nie wiem co jest dawałam jej te syropy i vit.c- nie była na spacerze dwa dni. Martwię się juz mocno, bo kicha bardzo, kaszle i tak chrapie jak oddycha, boję się, że na oskrzela jej weszło. Jak byłysmy u lekarza osłuchowo było wszystko ok. Nie wiem, ale chyba pójdę jeszcze raz do lekarza- mówiła ostatnio, że jeśli się pogorszy przyjść jeszcze raz.
Wiem, że piszę nie na tym wątku, ale tak mi się złożyło w jedną całość :p ::)

reklama
Maxin moja sie obudzila na jedzenie jak zrobilam sobie juz jesc....i nie spala do 1 tylko se lezala w lozeczku....a potem obudzila sie juz po 4 no szok...

Kasiunka to idz do lekarza lepiej! moja juz prawie wogole niekaszle tzn jak wczesniej kaslala to tak jak za mocno cos do buzi wlozyla lub jak poplakala to potem...teraz wydziera sie w nieboglosy od godziny i nic.tez juz sama nie wiem bo mialam z nia isc dzis do lekarza i nie wiem czy isc czy nie skoro nic jej juz nie jest.temp niema od 2 dni...co myslicie?

Wczoraj dalam Olkowi Beblilon na noc... wydoil 130 a potem jeszcze cyca chcial.... myslalam ze sie najadl porzadnie i bedzie spal dlugo a tu pobudka o 10, 12, 2:30, 5:30. Juz wymiekam.... a mial taki okres ze sie budzil tylko raz... czemu to sie zmienilo?????????

Agusiaaa ja wlasnie zauwazylam ze niektore dzieci co slicznie sypialy nagle maja takie odpaly...wiec moze to normalne??? moja kiedys bez problemu przsypiala 7-8 godz a teraz nie dosc ze co chwilke sie rozbudza to jeszcze za karzdym razem chce jesc-moze dlatego ze w dzien tak walczy...
a sprobowalas dac mu smok?

My byliśmy dzisiaj u lekarza i na razie mamy przyzwolenie na wprowadzenie soczku jabłkowo-marchwiowego :) a jak za 2 tyg. przyjdziemy na szczepienie to nam pozwoli na obiadki :)
Ania też znowu się budzi w nocy o 3 na jedzenie i już też zgłupiałam ??? Lekarz powiedział, żeby robić jej to mleko na noc jeszcze gęstsze, więc dzisiaj spróbujemy i zobaczymy co z tego będzie :)

Gosiek ja dostalam z Bobovity...
Trini ja robie juz idealna kaszke jak pisze na opakowaniu i moja zaczela sie budzic:(

Mój synuś ostatni posiłek zjada o 21 i jest 150 mleka i śpi ładnie całą noc. Dziś obudził się o 5.30. Wczoraj tak samo. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła podawać mu inne jedzonko. Mam przygotowanych 50 słoiczków jabłuszek z naszej działki. Ciekawe czy będą mu smakować, bo jak nie to cała moja praca na marne :(

lilith ja też myślę, że to nic nie da, no ale zobaczymy. Widzisz, niektóre dzieci zjadają mniej i śpią całą noc. Może nasze teraz bardziej rosną i potrzebują tego. Sama nie wiem...
martulka na pewno będą mu smakować. Takie domowej roboty są najlepsze :)

reklama
no kazde dziecko jest inne jak widac jendemu starczy na cal noc a inne sie budza po apre razy

Natka wczoraj zjadal o 11.00 a o 3.00 sie obudzila z pustym bnrzuszkiem chyba za za dobra przewmiane materi a zjadal juz 180ml

Do góry