reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

a moja znow nie cxhce nic zjesc i wlansie zjada tylko w nocy pewnie dlatego sie budzi bo wczensije ladnie przesypiala.dzis jak narazie zjadla od godziny 5 w nocy tylko 70 ml....i ciagle placze i krzyczy...tzn poszla spac o 10 wstala 11.30 szczesliwa pobawila sie chwilke z nami az nage wrzaski i krzyki poszlam zrobic jesc bo przeciez juz tak pozno a ona nie jadla ale nie chce krzyczy i sie wydziera....wkoncu od 12.55 spi....

reklama
Ja dzis dalam mojej malej gotowanego ziemniaczka, marchewke i sloiczkowe brokuly wymemłane razem - nie smakowalo jej ;) ale zjadla na sile troszke mniej niz pol sloiczka. Dopoilam ją soczkiem z marchewki samorobnym. Ciekawe jaka bedzie miala kupke bo takim gestym obiadku ;)

mi kazal lekarz juz nie zageszcze kleikiem na ulewanie tylko kupic ten preparat specjalny w aptece co sie nim ar zageszcza:)

a moja wczoraj obudzią się o 23,00 :p już powinnam być pochlastana ;)
dzisiaj zjadła 150 ml kaszki na mleczku modyfikowanym, myślycie że będzie już ładnie spała ??? ja już normalnie wymiękam. Zaczynam myśleć o całkowitym odstawieniu od piersi bo ile można nie spać :mad: Wydaje mi się, że ona tak średnio najada się na cycu i w nocy nadrabia wszystko. Mam wrażenie, że jakby jadła normalne obiadki itd byłaby bardziej syta i przespałaby noc :(
Agusiaaa moja Amelka ładnie przesypiała noce do 3 miesięcy i 10 dni. Potem zaczoł się dramat :p

ewe a moze cos innego jest przyczyna tego ze sie budzi! jestes pewna ze jest glodna?w iesz dzieci sie przyzwyczajaja i odruchowo moze sie budzic w nocy mimo iz tego nie potrzebuje!!! sama wiesz co mam na mysli!!moja tez ladnie sypiala i tu znow cos sie porobilo....ale wiem ze sie tak teraz rozbudza z powodu przeziebienia i zebow...potrafis ie w nocy obudzic i szarpac za buzie:(

Lilith jestem pewna, bo jak się budzi to buzie ma otwartą, kręci głową, cmoka, głośno oddycha a to się nazywa szukanie cyca ;) a ja ofiarna matka lecę do niej przykładam ją do piersi i jak je to słychać na całe mieszkanie takie połykanie, potem głośne odbicie blee i śpi. :) i taką rozrywkę robi mi 3 razy w nocy :p

to sprobuj jej podac za 2 razem smoka.a wiesz ile ona w nocy wypija mniej wiecej? ona je tez jak juz zasnie czy je je i nagle zasypia i koniec? bo jesli tak to ja rozbudz niech doje do konca.moze nie dojada poprostu.

a do kiedy dzieci maja odbijac? do 5 miesiaca czy jak? bo moja juz czasem wogole nie odbija....szczegolnie po kaszce i takich innych posilkach...ale po mleku to walcze z nia i po 15.20 minut nosze az odbije:(

Niedziewie sie Ewa,ze masz dosc nocnego wstawani,jak karmilam to budziala sie rwoniez po 3-4 razy,razy pobila rekord i przespala na cycy 8h.Sprubuj myk ze smoczkiem i tym budzeniem,bo moze LIlith ma racjie poprostu malo sobie zje i nie starcza jej na dluzej,ja walsnie zauwalyma ze jak Ntaka nie zle np.w ciagu dnia pewniej ilosci to jest wczesniej glodna np.po 100-120ml chce ponownie jesc po 3-3,5 h,a jak zdolo zjesc 150ml to jej spokojne starcza na 4h,ale w ciagu dnia zadko to sie zdarza,juz probuje naet pozniej probowac dac jej resztze melka,po 10-15min,ale niechce
Moja w nocy wogole nie odbija bo twardo spi jak jej,czasmi poprostu nad ranem jej sie cos tam ulej,a w ciagu dnia zawsze dobija po mleku i nie czekm dluzej niz 5min,czesto natychmiastowo i to tak glosno,ze ja nie potrafie tak jak ona

Ewe ja kiedyś czytałam,że niektóre dzieci mają taki rytm jedzenia, że głównie jedzą w nocy. U nas jest to samo Mała najwięcej je w nocy, w dzień poprostu nie chce za często, chociaż ją przystawiam, to ona pociągnie trochę żeby zaspokoić pragnienie i tyle. Podobno po pół roku ma się to unormować.

Powiedzcie mi proszę jeszcze jaka różnica jest między kleikiem i kaszką. Coś się daje wcześniej czy jak? Kiedy daje się kleik a kiedy kaszkę?

reklama
Maxin a sprobuj jej przedluzyc czas dziennego karmienia na 4 godz.czyli jak chce ci jesc po 3 to przeciagnij noszac ja na rekach zajmujac czyms czy dajac smoczka np o 10 minut (czyli np nie o 6 tylko 6.10 i nastepne karmienie byloby o9.10 -czyli juz po 3 godz i 10 minutach potem zas przedluzasz np o 5 minut i nastepne jej juz o 12.15 czyli to jest 3godz i 15 minut i tak z czasem przeciagniesz do 4 godzin! moze to i potrwac kilka dni ale mysle ze warto!!

W konsystencji...:)
obojetne od czego zaczniesz choc chyba kleik jest delikatniejszy!wiesz ja juz daje wsumie tylko kaszke i tylko na noc bo zaduzo nie mozna jeszcze bo dzidzia sie tuczy od tego.a kleik jej daje jak np wczesneij malo zjadla.

a tak wogole to nie jadl juz 5 godz:)

Do góry