reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
wczoraj moja Myszka zjadla 180 ml kgestej kaszki jablkowej!!! ale jej smakowala!!! wogole to wczoraj pojechalismy na zakupy i kupilismy mase posikow:)

wiecie co tak jak czytam to wasze dzieci mają juz konkretne posiłki a zaczełyście zagęszczac same czy dlatego ze dzieci były głodne??
bo moja ma 4 posiłki po 120ml nie zageszczane i raz 160ml soczku wieloowocowego a wy tu piszecie juz 180-170 dla mnie szok mi pani doktor nie pozwoliła zwiekszyc tak wysoko dawki mleka.

w tym tygodni daje małej rózne owoce a w przyszłym bede próbowała dac obiadki. tylko wtedy zostana małej 3 porcje mleka po 120 boje sie czy to nie za mało??
ja uwazacie??

Widzę że już maluszkom dajecie dużo różności. Ja od paru dni śniadanko zastępuję kleikiem ryżowym w butelce lekko dosłodzonym glukozą-mały pochłania 150 w 3 sekundy, zwykłego mleka nawet jak jest super głodny to w takim tempie nie wciąga. Oprócz tego spróbowałam dać trochę soku jabłkowego z bobo vity ale miał na drugi dzień nieciekawą kupą narazie nie daję.

ja this week idę do pani doktor,więc spytam co mi poradzi,ale też nie wcześniej niż jak skończy 4 miehy i sama się będzie domgała...

Ja idę w środę do lekarza, więc też zapytam co mogę już podawać dodatkowo. Chodzi mi o to, że od października wracam do pracy jako lektor popołudniami 3 razy w tygodniu po 4 godziny i jeden posiłek będzie musiał podać mąż. Niewyobrażam sobie takiego codziennego ściągania, bo tego nie lubię i to jest b. męczące dla mnie. także nie wiem, czy pediatra powie, że mam podawać porcję mleka modyfikowanego czy może jakiś inny posiłek. Zobaczymy...Pola będzie już miała 4 i pół m-ca.

reklama
moja zjadla wczoraj
(probowalismy lyzeczka) 4 lyzeczki narazie marchwi z ziemniakiem.dzis tez dostanie bo nic sie jej nie porobilo i poczekamy aby sprawdzic.
sluchajcie pamietacie jak moja tak duzo jadla mleka...wlansie juz 180 poczatkiem 3 miesiaca...a teraz gora 100 ml na 4 godz!To sie zaczelo od czasu tych cyrkow z zabkami...jedyne co zjada w miare przyzwoicie to kaszka (tu potrafi na noc 180 ml zjesc bez problemu) i soczki marchwioe lub przeciery...mowilam o tym lekarzowi i zobaczymy co i jak 14 bo wtedy mamy szczepienie ogladanie c z zabkami i gardelkiem...wogole to juz nawet taki klusek nie jest....:(:(po zliczeniu ile wypija mleka na dobe to jest okolo 500-600 ml....a od dawna pijala juz 800....dodam ze herbatki wypija od 100-300 ml....ale to tez jak dawniej...
w dodatku przestalam jej zageszczac mleko kleikiem i pija samo takie mniej kaloryczne...:(

aha chcialam wam powiedziec ze wprowadzamy juz kubek niekapek ten od 3 miesiaca z aventu:)bo mala juz z regoly sama se chyta butle i wyciaga i tak je...:)

Do góry