reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
My już mamy za sobą jabłuszko, marcheweczkę, banana, ziemniaczka, była też zupka ziemniak+marchewka+pietruszka zielona, wcinamy kaszkę (była już z banankiem, malinkami). Wczoraj pociumkała też biszkopta w sumie było mało jedzenia, jeśli o biszkpta chodzi, znalazła sobie za to świetny sposób na swędzące dziąsła:)

Wiecie co?sprobowalam dac dla Hafsy kaszke ryzowa, czy kleik ryzowy raczej to byl, i jadla ze smakiem, smiala sie smakowala :) ale ...na koniec dnai miala takie wzdecie, popierdywala sobie niezle :) :D i nie dlaa rady zasnac , w koncu mega odlewanko zrobila, wiec w sumie raczej na razie chyba za wczesnie jest i sprobuje kiedy indziej, i w sumie lekarka powiedziala, ze mleczko z cyca wystarczy, i nie widzi nic zlego w tym ze tak szybko przybiera na wadze ze wzgledu na to ze wzrost idzie w parze, ze tak powiem:) a wiec jednak poczekamy, trudno bede karmic czesto najwyzej, jak na zadanie to na zadanie, a tym bardziej, ze ostatnoi Hafsa tak fajnie gaworzy do mnie i sie usmiecha zaraz po tym jak skonczy jesc z cyca i tak patrzy pieknie w oczy:):::):):):):)

A Mireczek po prostu wyglada rewelacyjnuie:) a tez robi minki podczas podawanuia papeczek:)????

Ja zaraz tez zalacze zdjecie:)
:)

Sliczne zdjecie Hafsinki! Moze daj jej owocki albo warzywa, a nie kaszke tamarunia, bo kaszka jeszcze bardziej tuczy i daje sie ja by dziecko jeszcze bardziej przybralo na wadze, a owoce z odwrotnym zamiarem - kiedy dziecko duzo przybiera... No i zacznij od malutkich ilosci, zeby sie brzuszek przyzwyczail - ja zaczynalam od lyzeczki dla Ali - tez miala gazy, ale po paru dniach brzuszek sie przyzwyczail i jest ok.

Ale fajnie dziewczyny że już karmicie łyżeczką, ja też chce .... :) Tylko wogóle nie wiem jak się do tego zabrać i od czego zacząć. Oprócz tego nurtuje mnie pytanie czy już zaczynać czy czekać itd.... Gosiek a ty sama proporcje wymyśliłaś, że 30 ml na dzień czy wg wskazań lekarza?
Jeszcze nie wiem, ale też wydaje mi się że uwielbiam karmić łyżeczką ;D
Fajnie wyglądają wasze dzieciacki taki brudne z jedzonka........ bobaski jak z reklamy :)

ewe - ja tak podałąm ilość orientacyjna ( sama wymyśliłam) - przeważnie to jest około 2 - 3 łyżeczek i nie dostaje jedzonka codziennie. Dostaje jedzonko sporadycznie.
Tamarunia - Hafsa śliczne wyglada jak wcina

reklama
ja wczoraj probowalam dac kaszke i masakra...wogole nie chce wspolpracowac:( Macie sie fajnie...:)
Wsumie ja dopiero bede probowac jak skonczy 4 ale nie moglam juz wytrzymac hihi:) (kiedys marchwianke jakos jadla)Ogolnie dostaje juz kaszki dodakowo i rzeczy marchewkowe:)kaszke daje z bananami i wczoraj o 21 wypila takiej polplynnej 100 i obudzila sie na jedzenie dopiero o 5:)

Do góry