reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Dzieki musze sie zoriętowac ja mam większość a raczej wszystko z Aventu dlatego moze nie trafiłam na takie smoczki.
Teraz wyjezdzamy ale jak wrócimy to spróbuje te kaszki.

a jeszcze jedno czy do jabłuszka dodajecie juz jakies inne owoce?
moja zjada całe jabłko i chyba bede próbowała i i dokładała jej bananka zaczniemy od plasterka.

reklama
Moja jadla jabluszko, jabluszko z marchewka, jabluszko z marchewka i winogronkami, a ostatnio sama marchewke. Jutro dostanie wlasnie babananka z jablkiem, a za pare dni gotowanego ziemniaczka z marchewka mam zamiar jej dac, bo mam od znajomych i babci z ich wlasnych dzialek.

a+t tak szybko chcesz wejść w obiadki??
Ja owszem planuje ale dopiero we Wrześniu jak mała bedzie blizej końca 4-m-ca
to wprowadze takie obiadki. A powiedz jak tak wprowadzasz to ile dajesz Aluni posiłków mlecznych??

caly czas tylko raz dziennie daje jej owocki, i to tylko pol tego sloiczka (= ok. 7 lyzeczek) i wtedy pol porcji mleka, a raczej najpierw 60 ml mleczka i potem 7 lyzeczek papki. Z warzywkami zrobie tak samo. Tak tylko dla poznania przez nia smakow. Wlasciwie to nie wiem ile potem mleka powinno zostac - gdzies w ulotkach, ktore mam - widzalam taka tabelke - musze znalezc i poczytac.

to ja całkiem inaczej ok 13 mała wypija 200ml soku z marchwi o 16 mleczko 120 i o 18 całe jabłko i o 19 mleko i o 22 wychodzą mo 4 posiłki mleczne boje sie ze mało ale kiedy mam jej dawac??
a jak dojdą obiadki to zostaną 3 posiłki mleczne to chyba coś nie tak??
Jak mam to rozłożyć.

A tak mój MIrek wygląd ajak zjada zupkę jarzynową ;D ;D

mirek150820061he8.jpg

a+t - ponieważ za ponad miesiąc wracam do pracy i chcałabym aby podczas mojej nieobecności moja mama karmiła go z łyżeczki - właśnie jakąś zupką lub kaszką na moim mleczku - ewentualnie raz na dzień mleczko z butelki (jak za dużo będzie pić z butelki to może nie będzie chcieć wtedy cycka)
Jak na razie dostaje niewiele - tak po 30 ml na dzień

reklama
Do góry