reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super. Dziękuję Wam za wsparcie i kojenie moich emocji.

reklama
Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super. Dziękuję Wam za wsparcie i kojenie moich emocji.
Wspaniałe wieści ❤️ Oby tak dalej!

No, mówiłam zebys nie wątpiła w dzidziusia :)

Widzisz! Mowilam 😁 u mnie i na początku tak było. Potem na prenatalnych tez mnie wystraszyli bo lekarz zle zbadał NT i mi wyszło wysokie prawdopodobieństwoZD. Ale vzulam że muszę powtórzyć i bylo ok. 😁
Encorton u mnie tez nie byl dobrze przez organizm przyswajany.
Glowa do gory. 😊

Gratulacje, wspaniale☺️❤️

Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna
Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna.Staraliśmy się o dziecko pół roku, w styczniu nie pojawiła się miesiączka, 27 stycznia 2 testy ciążowe-oba 2 grube kreski. Kupiłam sobie od razu w ten dzień witaminy,po wykonaniu testów jak ręką odjął straciłam chęci do palenia papierosów. Szczęście trwało tylko do 1 lutego do wizyty u mojej ginekolog, cały czas miałam lekkie krwawienie. Po wykonaniu usg stwierdziła ciąże pozamaciczna w prawym jajowodzie. W tym samym dniu byłam już w szpitalu na izbie przyjęć, na drugi dzień położyli mnie na stół operacyjny. Jajowód udało się oszczędzić . Oczywiście cały pobyt w szpitalu nie należał do przyjemnych, nie wiem ile osób z personelu medycznego zapoznając się co mi się przytrafiło w moja stronę mówili ,,taka młoda,pierwsza ciąża i taka felerna” oczywiście pomijając już fakt ze nawet nie uzyskałam informacji co i jak dalej. Pisze tutaj ponieważ chciałabym poznać doświadczenia dziewczyn które były w podobnej sytuacji, jak wyglądał u Was cykl miesiączkowy po laparoskopii zabiegowej. Chcemy zacząć się starać znowu o dziecko, wizytę u mojej Pani ginekolog mam 22 lutego ale chciałabym poznać doświadczenia innych...z góry bardzo przepraszam za literówki i ogólny bałagan wypowiedzi

Gratuluję[emoji178]
A mdłości to niekoniecznie nie encorton. Od 6tc niestety mdłości najczęściej się intensyfikuja

Kochane 🙏 pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.

reklama
Mi immunolog powiedział 2 dni temu że po encortonie mam się spodziewać podwyższonych leukocytów, cukru, cholesterolu , sodu i obniżonego potasu.
Kochane [emoji120] pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.

Do góry