reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super. Dziękuję Wam za wsparcie i kojenie moich emocji.

reklama
Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super. Dziękuję Wam za wsparcie i kojenie moich emocji.
Wspaniałe wieści ❤️ Oby tak dalej!

No, mówiłam zebys nie wątpiła w dzidziusia :)

Widzisz! Mowilam 😁 u mnie i na początku tak było. Potem na prenatalnych tez mnie wystraszyli bo lekarz zle zbadał NT i mi wyszło wysokie prawdopodobieństwoZD. Ale vzulam że muszę powtórzyć i bylo ok. 😁
Encorton u mnie tez nie byl dobrze przez organizm przyswajany.
Glowa do gory. 😊

Gratulacje, wspaniale☺️❤️

Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna
Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna.Staraliśmy się o dziecko pół roku, w styczniu nie pojawiła się miesiączka, 27 stycznia 2 testy ciążowe-oba 2 grube kreski. Kupiłam sobie od razu w ten dzień witaminy,po wykonaniu testów jak ręką odjął straciłam chęci do palenia papierosów. Szczęście trwało tylko do 1 lutego do wizyty u mojej ginekolog, cały czas miałam lekkie krwawienie. Po wykonaniu usg stwierdziła ciąże pozamaciczna w prawym jajowodzie. W tym samym dniu byłam już w szpitalu na izbie przyjęć, na drugi dzień położyli mnie na stół operacyjny. Jajowód udało się oszczędzić . Oczywiście cały pobyt w szpitalu nie należał do przyjemnych, nie wiem ile osób z personelu medycznego zapoznając się co mi się przytrafiło w moja stronę mówili ,,taka młoda,pierwsza ciąża i taka felerna” oczywiście pomijając już fakt ze nawet nie uzyskałam informacji co i jak dalej. Pisze tutaj ponieważ chciałabym poznać doświadczenia dziewczyn które były w podobnej sytuacji, jak wyglądał u Was cykl miesiączkowy po laparoskopii zabiegowej. Chcemy zacząć się starać znowu o dziecko, wizytę u mojej Pani ginekolog mam 22 lutego ale chciałabym poznać doświadczenia innych...z góry bardzo przepraszam za literówki i ogólny bałagan wypowiedzi

Gratuluję[emoji178]
A mdłości to niekoniecznie nie encorton. Od 6tc niestety mdłości najczęściej się intensyfikuja

Kochane 🙏 pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.

reklama
Mi immunolog powiedział 2 dni temu że po encortonie mam się spodziewać podwyższonych leukocytów, cukru, cholesterolu , sodu i obniżonego potasu.
Kochane [emoji120] pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.

Do góry