reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane 🙏 pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.
Ja mam cały zas podwyzszone leukocyty, ale to nie jest kwestia sterydu tylko po prostu ciazy ;) one w ciazy rosna i to jest zupełnie normalne :)
Sterydu juz nie biorę, a morfologia dalej jest taka sama jak byla

Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna.Staraliśmy się o dziecko pół roku, w styczniu nie pojawiła się miesiączka, 27 stycznia 2 testy ciążowe-oba 2 grube kreski. Kupiłam sobie od razu w ten dzień witaminy,po wykonaniu testów jak ręką odjął straciłam chęci do palenia papierosów. Szczęście trwało tylko do 1 lutego do wizyty u mojej ginekolog, cały czas miałam lekkie krwawienie. Po wykonaniu usg stwierdziła ciąże pozamaciczna w prawym jajowodzie. W tym samym dniu byłam już w szpitalu na izbie przyjęć, na drugi dzień położyli mnie na stół operacyjny. Jajowód udało się oszczędzić . Oczywiście cały pobyt w szpitalu nie należał do przyjemnych, nie wiem ile osób z personelu medycznego zapoznając się co mi się przytrafiło w moja stronę mówili ,,taka młoda,pierwsza ciąża i taka felerna” oczywiście pomijając już fakt ze nawet nie uzyskałam informacji co i jak dalej. Pisze tutaj ponieważ chciałabym poznać doświadczenia dziewczyn które były w podobnej sytuacji, jak wyglądał u Was cykl miesiączkowy po laparoskopii zabiegowej. Chcemy zacząć się starać znowu o dziecko, wizytę u mojej Pani ginekolog mam 22 lutego ale chciałabym poznać doświadczenia innych...z góry bardzo przepraszam za literówki i ogólny bałagan wypowiedzi
Cześć :) ja jestem po cp po in vitro :/ teraz dochodzę już do siebie ale było kiepsko fizycznie i mentalnie. Jak masz jakieś konkretne pytania to może napisz na priv.

Kochane 🙏 pytanie do tych z Was, które brały/biorą steryd w ciąży. Czy w wynikach badań z morfologii miałyście przez to później różne odchylenia? Ja dziś odebrałam wynik i mam ponad normę leukocyty, neutrofile, limfocyty i monocyty. Zastanawiam się, czy to jednak nie kwestia tych wszystkich leków właśnie.
W ciąży morfologia nigdy nie jest idealna, ja miałam zawszę ok. 18 tys leukocytów i wszystko było ok, a nie brałam leków.

Wydaje mi się że mogą tam ludzie pomoc. Mam wrażenie że oni wiedzą tam bardzo dużo :) spróbuj, najwyżej usuniesz ;)
Założyłam, ale chyba nie chcą wpuścić do grupy takiego konta, które nie ma historii... Bo już któryś dzień wisi nierozpatrzone moja prośba o dołączenie :(

Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna.Staraliśmy się o dziecko pół roku, w styczniu nie pojawiła się miesiączka, 27 stycznia 2 testy ciążowe-oba 2 grube kreski. Kupiłam sobie od razu w ten dzień witaminy,po wykonaniu testów jak ręką odjął straciłam chęci do palenia papierosów. Szczęście trwało tylko do 1 lutego do wizyty u mojej ginekolog, cały czas miałam lekkie krwawienie. Po wykonaniu usg stwierdziła ciąże pozamaciczna w prawym jajowodzie. W tym samym dniu byłam już w szpitalu na izbie przyjęć, na drugi dzień położyli mnie na stół operacyjny. Jajowód udało się oszczędzić . Oczywiście cały pobyt w szpitalu nie należał do przyjemnych, nie wiem ile osób z personelu medycznego zapoznając się co mi się przytrafiło w moja stronę mówili ,,taka młoda,pierwsza ciąża i taka felerna” oczywiście pomijając już fakt ze nawet nie uzyskałam informacji co i jak dalej. Pisze tutaj ponieważ chciałabym poznać doświadczenia dziewczyn które były w podobnej sytuacji, jak wyglądał u Was cykl miesiączkowy po laparoskopii zabiegowej. Chcemy zacząć się starać znowu o dziecko, wizytę u mojej Pani ginekolog mam 22 lutego ale chciałabym poznać doświadczenia innych...z góry bardzo przepraszam za literówki i ogólny bałagan wypowiedzi
Bardzo mi przykro że Cię to spotkało :( ja byłam w ciąży pozmacicznej ale u mnie oczyscilo się samo. Jednak że staraniami czekaliśmy 3 cykle.
Może zrób drożność jajowodów ? Często mówi się że pozmacicznna to przypadek ale zwiększa ryzyko kolejnej.

Dziewczyny a może któraś z Was miała problemy z Prolaktyna ?
Wydaje mi się że moja popsuła mi cykl ostatni. Biorę bromergon a ona nie spada. Robiłam badanie po metoclopramidzie wynik 2390 norma do 557 a na czczo 1500
Nastraszyli mnie że może być gruczolak w przysadce mózgowej.

reklama
Bardzo mi przykro że Cię to spotkało :( ja byłam w ciąży pozmacicznej ale u mnie oczyscilo się samo. Jednak że staraniami czekaliśmy 3 cykle.
Może zrób drożność jajowodów ? Często mówi się że pozmacicznna to przypadek ale zwiększa ryzyko kolejnej.
tak właśnie tez slyszalam ze jedna CP zwieksza szanse na drugi taki przypadek i tego właśnie sie obawiam...myśle intensywnie o sprawdzeniu drożności jajowodów, porozmawiam na ten temat z ginekologiem. Czy u Ciebie miesiączka po CP występowała już normalnie?

Do góry