reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny a może któraś z Was miała problemy z Prolaktyna ?
Wydaje mi się że moja popsuła mi cykl ostatni. Biorę bromergon a ona nie spada. Robiłam badanie po metoclopramidzie wynik 2390 norma do 557 a na czczo 1500
Nastraszyli mnie że może być gruczolak w przysadce mózgowej.
Ja miałam podwyższona, mój mąż tez. Braliśmy razem dostinex przez całe starania

reklama
Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super. Dziękuję Wam za wsparcie i kojenie moich emocji.
Jej jaka super wiadomość, pokaz nam tego malucha 😘
Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna
Współczuję
Witam wszystkie Panie serdecznie. Jestem po mojej pierwszej ciąży,która okazała się być ciąża pozamaciczna.Staraliśmy się o dziecko pół roku, w styczniu nie pojawiła się miesiączka, 27 stycznia 2 testy ciążowe-oba 2 grube kreski. Kupiłam sobie od razu w ten dzień witaminy,po wykonaniu testów jak ręką odjął straciłam chęci do palenia papierosów. Szczęście trwało tylko do 1 lutego do wizyty u mojej ginekolog, cały czas miałam lekkie krwawienie. Po wykonaniu usg stwierdziła ciąże pozamaciczna w prawym jajowodzie. W tym samym dniu byłam już w szpitalu na izbie przyjęć, na drugi dzień położyli mnie na stół operacyjny. Jajowód udało się oszczędzić . Oczywiście cały pobyt w szpitalu nie należał do przyjemnych, nie wiem ile osób z personelu medycznego zapoznając się co mi się przytrafiło w moja stronę mówili ,,taka młoda,pierwsza ciąża i taka felerna” oczywiście pomijając już fakt ze nawet nie uzyskałam informacji co i jak dalej. Pisze tutaj ponieważ chciałabym poznać doświadczenia dziewczyn które były w podobnej sytuacji, jak wyglądał u Was cykl miesiączkowy po laparoskopii zabiegowej. Chcemy zacząć się starać znowu o dziecko, wizytę u mojej Pani ginekolog mam 22 lutego ale chciałabym poznać doświadczenia innych...z góry bardzo przepraszam za literówki i ogólny bałagan wypowiedzi
Niestety ja też leżąc teraz w szpitalu zauważyłam znieczulicę.....
tak właśnie tez slyszalam ze jedna CP zwieksza szanse na drugi taki przypadek i tego właśnie sie obawiam...myśle intensywnie o sprawdzeniu drożności jajowodów, porozmawiam na ten temat z ginekologiem. Czy u Ciebie miesiączka po CP występowała już normalnie?
Ja miałam CP 16 lat temu, pierwsza ciąża i niestety laparoskopowe usunięcie jajowodu. Miałam to robione w Irlandii i dzięki temu (takie tam były wtedy "procedury") naprawili mi przy okazji drugi jajowod, bo były bardzo poskręcane.
Wybacz ale nie pamiętam kiedy miałam okres po zabiegu ale to było dla mnie wielkim szokiem i dopiero starania wznowiliśmy po roku. Mam 2 dzieci z jednym jajowodem udało się 6-8 msc.
Kiedyś lekarz mi powiedział, że są 2 rodzaje CP - z przypadku i z predyspozycji.

Sprawdź drożność jajowodów

Hej dziewczyny, problemowe końca nie widać...
Mialam zabieg 3 tyg temu, przestałam krwawić nic się nie działo, czułam się dobrze więc współżyłam z mężem, dwa dni po pojawiło się krwawienie... pomyślała bym ze to miesiączką ale zwykłe miałam cykle 36 dniowe, nie wiem co robić, do pani doktor się swojej nie dostanę, więc nie wiem czy czekać spokojnie czy szukam innego lekarza

Hej dziewczyny, problemowe końca nie widać...
Mialam zabieg 3 tyg temu, przestałam krwawić nic się nie działo, czułam się dobrze więc współżyłam z mężem, dwa dni po pojawiło się krwawienie... pomyślała bym ze to miesiączką ale zwykłe miałam cykle 36 dniowe, nie wiem co robić, do pani doktor się swojej nie dostanę, więc nie wiem czy czekać spokojnie czy szukam innego lekarza
Można krwawić do 6 tygodni, krew będzie zanikała, potem wracała, naprawdę różnie, ale do 6 tygodni takie sytuacje są normą.

Można krwawić do 6 tygodni, krew będzie zanikała, potem wracała, naprawdę różnie, ale do 6 tygodni takie sytuacje są normą.
Strasznie się przestraszyła, że za szybko zaczęliśmy po zabiegu i coś sobie zrobiłam 😥ale uznałam ze jak 3 tyg po, nie plamie wszystkie dobrze wyglądało to już się nic nie wydarzy.

tak właśnie tez slyszalam ze jedna CP zwieksza szanse na drugi taki przypadek i tego właśnie sie obawiam...myśle intensywnie o sprawdzeniu drożności jajowodów, porozmawiam na ten temat z ginekologiem. Czy u Ciebie miesiączka po CP występowała już normalnie?
Tak, u mnie wystąpiła normlanie po 33 dniach. Szczerze powiem że ja też żyje w strachu czy znowu mnie to nie spotka. Jajowody drożne mam.

reklama
Jak u ciebie, na jakim etapie jesteś?
Wydaje mi się że miałam wczoraj owulację. Bolał mnie jajnik więc albo to owulacja albo jakaś torbiel znowu. Od dziś biorę duohaston bo tak mi zaleciła moja gin.
23.02 mam wizytę u immunologa.
Jestem podekscytowana że może się uda ale bardziej się boje że znowu będzie to samo. Czuje że nie jestem pod dobrą opieką. Miałam robić komórki NK ale finansowo ciężko w tym miesiącu było .
Przypomnij mi - byłaś już u lekarza z tą trombofilia ? Dostałaś suplementy ? Robiłaś homocysteine?

Do góry